Soja 2014 god

Iz tog razloga je kod mene završio.Sada na njegovo mesto dolazi Flupisor Agro Sava u dozi 1.3l/ha.Trebao bi da je dobar jer je u pitanju domaći Fusilade ali videću kako će se pokazati.

Mi smo jedne godine radili sa kletoxom pa smo posle nekoliko godina zaredom radili sa Rafalom ( isti k. drugo pakovanje ). Prvo smo radili sa preporucenom dozom i nismo bili zadovoljni a u zadnjoj godini smo dogurali do 2lit/ha sto je unistio biljku sirka ali ne i rizom jer je sledece godine na istoj parceli nicao sirak iz rizoma. Tad sam se zakleo da jeftine kopije nikad vise u moju prskalicu nece biti sipane. Koliko sam potrosio na tu jaku dozu mogao sam da oprskam sa Fusi forte i da ne razmisljam. Od ove godine sam se ponovo vratio na Fusilade forte i mislim da vise ne odustajem od njega.

Iz tog razloga je kod mene završio.Sada na njegovo mesto dolazi Flupisor Agro Sava u dozi 1.3l/ha.Trebao bi da je dobar jer je u pitanju domaći Fusilade ali videću kako će se pokazati.

ja sam ove godine dosta potrosio litara flupisora......malo je sporiji kao i fjuzilejd al odradi posao,zastitar mi kaze da je flupisor ustvari fjuzilejd samo ga agrosava pakuje,aktivna materija im je ista,sto se tice kletoksa iznecu svoje iskustvo od dve godine a kasnije su izneli i na sindjentinom predavanju zimus sta je problem u kletoksu,da bi rizom bio unisten treba mu dosta vremena da preko lista usvoji otrov i da sam izgore i istrune,kletoks je jako brz otrov i jako brzo list sirka izgore od otrova i sam list jednostavno otpadne od rizoma na samom izlasku iz zemlje a rizom nije uspeo da ga usvoji u sebe i relativno brzo se oporavi i istera ponovo,to sam iskusio u soji dve godine za redom i gledao svojim ocima kako iz trulog lisca sirka isteruje drugi(novi) sirak,za semenski je dobar al rizomski.......(slab),tako da hvala na tim jeftinjacima

I kod mene isti slučaj a i zaključak.Nakon špartanja a obično prođe 10-ak dana rađeno je Kletoksom.Odeš da obiđeš ono sve izgorelo,srećan kao Kineska nova godina.Ovršeš i dođeš kasnije da oreš a njiva zelena od sirka koji se povampirio.Minđušar možda kod tebe sprži sve jer ti prskaš sa Agromehanikom a ja sa Rau prskalicom. :osmeh:

I kod mene isti slučaj a i zaključak.Nakon špartanja a obično prođe 10-ak dana rađeno je Kletoksom.Odeš da obiđeš ono sve izgorelo,srećan kao Kineska nova godina.Ovršeš i dođeš kasnije da oreš a njiva zelena od sirka koji se povampirio.Minđušar možda kod tebe sprži sve jer ti prskaš sa Agromehanikom a ja sa Rau prskalicom. :osmeh:

gosn Matic kod mene kad dojdem da vrsam ono se vec zeleni sirak...............

Nazad
Vrh