Soja 2014 god

KOd svih usjeva kako vi kažete , mutavi presudjuje , a kod soje je to pogotovo . I tvoja i ove druge i moja koju sijem još i ovih dana može da da od 500kg do 4t po ha . Ciganka nebi gledala u pasulj nego u soju da može nešto da se zna.

Prvi put radim soju.
Moja izgleda lose u odnosu na neke sto se ovde postavljaju.

Ne izgleda tako lose - mislim da je to samo tvoj utisak. Ove vece soje su uglavnom sejane pocetkom aprila, a ti si posejao krajem meseca - mesec dana razlike je poprilicno. Moja je posejana 6 Aprila, i takodje mi je prvi put i isto ponekad imam utisak kao da stoji i ne mrda. Bice ona OK, samo joj sad treba sunca :cool: ali bilo bi dobro da je posreci jedna kisa u cvetu i jedna kad naliva :kisa:Ako je suditi po slici - ima dobar sklop, lepu, tamnozelenu boju ali ne zaboravi da je posle nicanja imala dug period oblacnog i hladnog vremena sredinom maja. Da izvines na izrazu, 'al cini mi se da voli "toplo i vlazno" :osmeh:

23roahi.jpg

sorta Sava u ritu, novi traktorista jos se nije naucio reda ,( kada treba podici spartac)
sejana na 45cm a u redu 4.5cm.Bilo bi dobro prihraniti folijarno, ako budem mogao uci traktorom u utorak,a da ne bude veca steta, posto mi predstoji praznik od dva dana

Sejem je prvi put,videcu sta ce biti do kraja.Trudim se da u startu odradim prskanja i kultiviranja-spartanja.Mislim da je kod soje najvaznije prvih mesec dana,tu ne treba zaliti truda i rada.Problem su ove godine iza nas,sve manje padavina leti,tu uvek imam problem,nemam mogucnost navodnjavanja.

''koliko ide tog motikana po ektaru......:osmeh:''

МОТИКАН: у усевима силажног и меркантилног кукуруза (без подусева), у кол. 0,5-0,7л/ха (5-7мл на 1ОО м²), третирањем када је кукуруз у фази 5 листова (фаза 15 BBCH-скале), а корови 2-6 листова;Активна материја: DIKAMBA 480 г/л; Спектар деловања: широколисни корови.

Ovo informacija mi znaci.Za koliko dana realno stize posto je 0 grupa zrenja?Nebitno pitanje,ako se secas.
Ja radim dugo godina Valjevku,koja je isto grupa 0,vršena je već i 8.avgusta (nasilu,jer je trebala za ekstruder),uglavnom oko 15ak dana pre Balkana,ako je godina normalna,a u suši to svaka maltene izgori i stigne sa sitnom razlikom za vršidbu

Da,da,neznam koliko su tacne ove informacije iz deklaracije da ce stici za 120 dana.Zato sam pitao.Nisam sejao Valjevki ali Balkan jesam.Jel mozes da napravis neku paralelu izmedju ove dve sorte.Mislim iz prakse.

Nazad
Vrh