Soja 2014 god

sejano pocetkom aprila,predusev repa
022.jpg

024.jpg

Ronin je isti kao i kletodim tj ista im je Aktivna materija a iz ličnog iskustva kaže da može da se koristi i u cvetanju, ja nisam video razlike...

Radjeno je prosle godine kod drugara sa Rafalom (Galenika Fitofarmacija kletodim) 1l/kj u fazi soje kakva je sada na vecini parcela (poneki cvet ima) i odlicno uspelo uz normalan prinos.

Ja sam pre nekoliko dana prskao sa Kletoksom on je isti kao i Ronin sa sad nema posledice po soju... Ali koliko sam ja cuo sa foruma ne unistava sirak iz rizoma... :sta:

Ciro uspeva dobro i u zavisnosti od uzrasta sirka kao i vremena primene zavisi koliko ce dobro delovati. Sa JAKOM dozom bi trebalo da deluje bez greske.

Slobodno mozes i to ful dozu ,ja sam prosle godine sa roninom triput prelazio na jednom mestu u njivi sanamerom da unistim trsku i soja neg proopadne moguti reci ni peimetilo po soji bila je ok a trska postala vostana nije se ni oporavila..i kod mene je bio po koji cvet,tako druze slobodno gruvaj.Nesto ma zeza tastatura nece svugde da odvoji slova/

Da budem iskren prosle godine sam sa Kletoksom radio Suncokret i evo ove godine od Sirka ni traga ni glasa...

Ove godine sam imao jednu parcelu sa Sojom ali se voda tu dosta zadrzala (to ejst nije se moglo traktorem) pa je Sirak dosta napredovao... Sad sam ga sprzio 2x sa Kletoksom i deluje mi da sam zavrsio sa njim.. :osmeh:

Ne treba samo stedeti na dozi. Svi preparati za uskolisno u soji su odlicno selektivni i nece umanjiti rod. Zato samo doza jer je to odlicna prilika za resiti sirak (rizomski) potpuno iz njive. Dogodine ce nici poneki semenski, ali on se u svakom usevu lako unistava.

Hvala za Ronin,sto se tice Kletoxa gde je manja populacija sirka 0,8 po kj a gde je veca 1 litra i nema greske.

Pa nije bas tako. U uputstvu kaže ovako:

0,8 l/ha za jednogodišnje travne korove
1,6 l/ha za sirak iz rizoma
2,0 l/ha za pirevinu

- - - - - - - - - -

joooooooj moja greska nisam video da si pisao doze po KJ............izvini

Hm, secam se kroz maglu da je za sirak iz rizoma pre pisalo 1.25l/ha:sta: kao sto kaze @matic ta doza je slaba. Samo 1l/kj i nema sirka

Nazad
Vrh