Soja 2014 god

Momo to je moja njiva tj zakup lane je bio 2 godina,soja je sva jako lepo nikla a onda nastaje tuga pocinje da staje sa rastom,neka se susi,neka ipak raste...tako nejednaka je ostala do zetve. Dobijala je folijarno nekoliko puta sto mislim da joj je i pomglo koliko toliko.Bila je mala da je nismo smeli ni prskati pa je i korov krenuo pa onda spartac + motikan.

koliko ide tog motikana po ektaru......:osmeh:

- - - - - - - - - -

Vise nikad neces dobiti laik od mene! :osmeh:

malo humora nije na odmet,volem da cuvam te stare fotke,uvek zatrebaju(citaj uvek se neko upeca):haha:

• Like
Reagovanja: aca
:haha: imao sam ove sedmice vremena pa reko da probam i ovako :haha: (ove grane nisu radile vise godina)
Uradio 12kj ovim sistemom, stavim u prskalicu 300l vode, 1l coruma, 0,5l dasa i 20g simfonija i oprskam 4kj, bas mizerno sa moje strane...ide ovih dana prvo spartanje
attachment.php

Vrlo sam zadovoljan corumom kako je odradio posao sa 0,9l/ha, ovde je bila botanicka basta, a sad se vec uljudila parcela, ne znam samo dal da idem jos jednu dozu, onaj suncokret stoji pravo a palamida skoro da je crkla..
attachment.php

Jedno zapazanje, posle tretmana corumom soja je zadrzala zelenu boju kao i pre tretiranja...na prvoj slici je pozutela pre tretmana :haha: sorta Dukat, na drugoj je Balkan...

Poslednja izmena:
Balkan, sejan 8. aprila, tretiran nitraginom, prskan zasad samo Acetosavom posle setve, okopan pred ove kišurine, danas taman prosušilo i nadam se špartanju sutra ako ne pokvasi noćas opet. Ima dva jutra, jedno sejano na 70 cm a drugo na 35 cm - videćemo šta će dati bolji rezultat.

2afyhx4.jpg

242fqfb.jpg

Bačeno 100 kg Uree po jutru jesenas pod oranje i 100 kg npk po jutru pod setvospremač.

Malo mi je neravnomerna :sta:

Ovako je to izgledalo 23.05.2014:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
a ovako izgleda danas:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
I na kraju šta sve rađa:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Prskano sa dve kombinacije otrova, pratiće se svaki dan...

Balkan sejan na 50 oko 15 04 pre onog zahlađenja i kiša
10n6bf6.jpg
[/IMG]
xoi58l.jpg
[/IMG]Sava da malo uvatim za seme ako se pokaže (balkan sejem od kad se kod nas seje soja)
2060pyc.jpg
[/IMG]Na sve soje bačeno 80 kg mapa jesenas i prskane sa tankom dozom pulsar+acetosav+sinfoni,ošpartane.Sledeći put u soju ulazim kombajnom:osmeh:
Jeste li primetili da je balkan ove godine manje oisetio herbicide,valda i on kao i trave postao rezistrntan:sta:

Nazad
Vrh