MOMOSARIC
Član
Da čovjek je majstor za soju , al nije baš književnik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel vi stvarno neznate ili tako eto tako da se pise po forumu?Ide priprema isto kao za suncokret i kukuruz kad se seje.Razmak izmedju redova 70 i 50 cm razmak izmedju zrna od 3-5 cm ili do 50 kg po jutru potrosenog semena.Sa setvom netreba zuriti druga polovina aprila se pocinje.Netreba vestacko djubrivo i ako imate nameru da bacite baca se osnovno djubrivo npk15-15-15.Bitno je da je cista bez korova,voli spartanje ili ti paranje,medjuredna kultivacija i ono najbitnije da ima dovoljno vlage.Sorta- prelistajte malo forum ima ih vise pa koja vam se svidi.Ja balkan samo sejem.Da lli mi neko može dati savet, kako da posejem soju.Išao bih na Savu ili Balkan, jer čitajući ovaj deo foruma,. svhatio sam da su to dva hibrida koja su se najbolje pokazala.Odmah da kažem da soju nameravam da posejem za tov jednog do dva tovljenika, za svoje potrebe.Imam idealnu parcelu od 10tak ari,pored reke, sve je vlažno preko cele godine..tako da bih na tom mestu mogao da posejem soju, ali baš ništa ne znam o ogrotehnici i kultivaciji.Kada je najbolje zasejati soju?Isto kao pšenicu..priprema parcele,sada na jesen..setva isto na jesen..?Ili setva ide na proleće'
Da li mi neko može ukratko objastniti šta sve da ispoštujem da bih očekivao realan prinos naredne sezone?
Hvala.
Cici,koliki ti je prinos bio?
Meni koseno 5,5 hiljada po jutru.Posto usluzno kosite soju?
Pitaju me za rad,a ja neznam posto se radi,jer se kod nas slabo seje.