Sto se tice te kise, dosla je tek 26 Jula i to u kolicini od oko 120 l m2 kod mene i u okolini. To je znacilo soji koja je je bila posejana od 1 Maja pa do polovine Maja vise nego direktno ubrizgavanje infuzije u venama. Soji koja je bila posejana u prvoj polovini Aprila ta kisa vise nije vredela skoro nista i rod je bio manji od 500 do 1000 kg po kj. Sad nemojte me pitati zasto je bila tako velika razlika u rodu a vremenska razlika setve je bila od samo 2 nedelje, svi znamo koje su vrucine bile. Na tim kasnijim setvama soja je krenula u zivot i gornji slojevi su izbacili nove cvetove pa kasnije mahune koje su bile pune sa dosta zdravijim zrnima nego na donjem sloju biljke.
Ista stvar se desila i sa kukuruzom. Konkretno u mom slucaju sve sam posejao pocetkom Aprila tako da jako dobro znam i secam se da sam obilazio parcele dan dva pre kise i prvom prilikom nakon kise. Situacija je bila takva da ta kisa vise nije doprinela ni 5% rodu, kasnila je najmanje 15 dana a mozda i vise, a na biljkama gde nije doslo do oplodnje situacija se nije promenila, ostale su i dalje jalove. Na parceli preko od moje bio je posejan jedan hibrid kukuruza negde 3 ili 4 Maja, taj kukuruz je svo vreme bio tamno zelen a nakon te kise je izbacio neke klipove kao u najrodnijim godinama. Neverovatno kako je izgledao u poredjenju sa svim ostalim parcelama pod kukuruzom u tom okruzenju!