Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam oko 500 kg trijumfa za prodaju, cena 100 dinara, klijavost 85%.

Meni treba semena soje za 3 kj,ako može ta količina eto imaš kupca:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Meni treba semena soje za 3 kj,ako može ta količina eto imaš kupca:ppozdrav:

Ja sam prošle godine imao Viktoriju i ostavio sam za seme.
Pokazala se odlično. Dobila dva pljuska krajem jula i dala prosek od 1600kg.

Najniza cena koju sam nasao je 1050e+PDV po toni. Veci problem je sto ne mogu da nadjem nigde za kes, samo na ugovor.

Imam u Zarkovcu po 8000din, selektirana Sava. Hteo sam da promenem sortu u Trijumf, ali ako ne nadjem onda cu tu Savu za 8000din.

Koliko bi vredeo Moj Trijumf sa " tavana " sa klijaviscu od 99% ?

Od 100 semena jedno nije pocelo da klija i jedno je isteralo malo slabiju klicu koje bi verovatno niklo posle malo duzeg vremena.

34zn9ty.jpg

4vg4ed.jpg

Cicimoric posej ti nju u zemlju i pustije da nikne pa onda ćeš videti pravo stanje, ja koliko vidim ovo je samo naklijalo a šta bi izbilo iz zemlje to bi videli, koliko vidim ima tu dosta semena sa slabijom energijom, ispravite me ako grešim.

Kod Cicija je daleko bolja soja nego u ostalim krajevima Vojvodine iz logicnih razloga. Njihova soja (Juzni Banat) je dobila kisu kad nigde drugde nije padalo. Vecina soje je prekinula vegetaciju pre vremena i samim tim nije fizioloski postignula zrelost i "produzenje vrste", dok u njihovom slucaju je zarzela po SRBS-u :osmeh:. Njima su takodje bili odlicni prinosi za razliku od Backe i Srema.

Slažem se sa tobom kolega da su imali padavina kad mi nismo ali na slici se jasno vidi da klijanaca ima različitih dužina, neki su i duplo veći što znači da je energija tog semena veća ili grešim, klijavost sa 99% kod soje je ekstra dobro.

Ljudi po 150-i put na ovom forumu pisete da je Juzni Banat dobio kisu kad niko nije,to nema veze sa zivotom.Tad kad je pala kisa(ne secam se datuma) svuda je pala negde manje negde vise a pre toga kisu NISMO imali.

Slažem se dragane sa tobom svuda je padala, ali kod mene je primera radi palo 15 l/m2, a kod vas 100 l/m2... Eto ti razlike...

Primera radi kod meni je klukuruza na najboljoj parceli bilo ko kod vas na najlošijoj... E u tome je velika razlika... Izvinjavam se za offtopic.

@ddragan
Sa sigurnoscu se secam da je kod Cicija palo oko 100l u tom naletu, za Bavaniste ne znam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh