Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovrsen i trijumf. 1.5 ha, 3000 kg.predato , vlaga 10.1, kvita kod mene ,pare kod njih, kazu posle nedelje, ajd da vidimo i to . rezime ...3 ha soje pola pola valjkevka i trijumf 6100kg ukupno....ostavljeno 400 do 500 kg valjevke za seme. aj zdravo.

Završena danas žetva soje na 43,3 kj , a prosečan prinos zrna (bez bonifikacije) po kj 1385 kg ili 2423 kg po ha.Za ovu godinu zadovoljan a od agrotehnike korišćeno đubreta 150 kg 8-24-16 po kj pod zimsku brazdu, dva prohoda setvospremačom sproleći, setva 2,3,4 april, seme tretirano pred setvu nitraginom, potrošnja semena po kj 42-52kg u zavisnosti od sorte (valjevka 4kj, viktorija 5kj, idila 0.75kj, ravnica 12,3kj , sava 21,25kj, seme sa tavana ) posejane na deset parcela veličine 0,75 - 10 kj , od hemije korišćeno za širokolisne korove od 1-3 trolistke pulsar 0,6l po kj i 5 grama promonija po kj a za uskolisne korove u fazi početka cvetanja i u cvetanju soje preparat kletoks, rafal, selekt (šta se našlo) u količini od 0,7l po kj i prskane samo dve parcele skroz a ostale samo gde ima (flekovane), međuredna kultivacija odrađena u dva prohoda .Toliko od mene za ovu godinu što se tiče soje.

Juče završena žetva soje sorta Gorštak prosek 1760 kg/kj vlaga 10,2 primese 2%.
Svaka čast za prinos:bravo:. I ja ga imam,lepo izgleda, planirao sam danas da vršem, ali ne da kiša. Kako se kambajnirala, odnosno da li je ispadalo zrno i da li je bilo zelenih mahuna? Na koji razmak je sejana soja i kada?

Mene muči dal uopšte kombajnirati ? Em što je zrenje neujednačeno , em što je rijetka , em niska , dal će ova pokriti trošak kombajna ?
::lose::

soja2012brezovljani.jpg

Dušane kontrolišite je često jer su se pojavili miševi koji prave dar mar.Svoju sam pokosio prošle nedelje a da sam čekao do sada kao što sam planirao ne bi imao bog zna šta da kosim.Onolike mišinjake nisam u životu video,ogromni,radila je lopata jer su suvi i nisu zatrpani zemljom kao i obično.Verovatno smo iznenadili miševe jer smo poranili sa košenjem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh