Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja soja, prva slika od prosle nedelje, druga slika od danas, evo koliko je pozutela za 7 dana. Znaci, za 10ak dana skidanje

2012-08-26-5-glog1.jpg

2012-09-02-52-glogonj-2-.jpg

nosio soju na analizu, u fsh pozarevac , u vedro od poludisperzije , dva puta merio vlagu ..9.8 i 10.0, mislio sam da ima vise ,sutra ujutro teram. aj zdravo.

- - - - - - - - - -

dusane..lepo izgleda

Ovršena soja,Sava.Prinos 1090 kg/kj. vlaga 8%
Agrotehnika
Setva 10.4 semenska Sava,na 70 cm. 52 kg/kj.nicanje 80-85%
Zaštita protiv korova Pulsar 0,7l/ha.+Harmony 5 gr/ha.+0,1% okvašivač.Drugi deo split aplikacije nije radjen jer je njiva bila čista.
Dva špartanja.
Količina padavina
April 81 l.
Maj 74 l.
Jun 26 l.
Jul 43 l.
Avgust 1 l.
Od 13.6-26.7 nije bilo padavina.
18.5.2012
25uqgav.jpg

wbx7wo.jpg

15.6.2012
351fn6v.jpg

27.6.2012
vxepht.jpg

30.8.2012
2z80vmh.jpg

Juče skinuta Sava sejana 16.04.Prinos 880 kilograma po jutru.Od samoga starta je krenula kilavo pa tako i završila.U jesen 100kg npk i proleće 100kg npk predsetveno.Jednom špartana i dva puta prskana.Da nema ove cene mnogi nebi pokrili uloženo.

Ja sam danas predao moju soju, sorta Sava sejana 12. 04. na 70 cm međuredni razmak, predao 1750kg sa jednog kj i ostavio za svoje potrebe 4 džaka(oko 200 kg). Da je kombajner bio malo precizniji( ima dosa rastura na njivi) bilo bi 2000kg/kj! Sve u svemu ja sam zadovoljan.

Sutra probacemo. Samo problem je sto kombajner jos nije radio soju. Ne znam dali ce biti problem da hoce da radi sa zitnom varijantom, mislim na podbubanj!?

Pa, bolje bi bilo sa kukuruznom korpom, bar kod nas svi tako rade, ali kažu da može i sa žitnim podbubnjom.....

predao jutros valjevku 2700kg,ostavio za sebe oko 400kg vlaga 9.9. to je od 1.5H. sejana 10.04. na 50cm, nije spartana,predsetvu 150 kg po H an. ostalo mi jos trijumfa 1.5H. nezgodna njiva ima tavan i dolju, pola pola. na tavan skoro pa da moze da se radi, u baru,kako mi to zovemo,zelena ko jed .na trijumfu nisam primetio da se otvaraju mehune , i cini mi se da je rodnija.valjevka predata komponenti iz cuprije , kupili fsh stizanka u pozarevcu ,cena po berzi . ako budu fer njima ide i trijumf. aj zdravo.

Sutra probacemo. Samo problem je sto kombajner jos nije radio soju. Ne znam dali ce biti problem da hoce da radi sa zitnom varijantom, mislim na podbubanj!?

Nece ja radim 8 godina sa zitnom variantom a nikad problema nisam imao. Kod nas u Kisacu nisam ni cuo da rade sa kukuruznom korpom

- - - - - - - - - -

Zavrseno sa sojom 19 kj<> 230 metara odnosno 23000 kg

Prethodnih godina soju smo vršili sa žitnom varijantom dok ove godine kukuruz krenuo da se vrše pre soje i naravno urađena kukuruzna adaptacija na kombajnu.Sa tom kombinacijom smo počeli danas da radimo soju i opšti utisak je mnogo bolji nego žitna varijanta.

Skinuta soja kod druga. Prinos 814kg/kj. Sorta Sava. Ocekivalo se vise i na oko je ok izgledala, ali vaga je drugacije pokazala... Gde je greska ostaje da se posmatra.

Ja uvek radim soju sa kukuruznom variantom cinimi se naljbolje je tako, a manje i posla ko radi i kukuruze.Primetio sam da manje ima lomljenih zrna, sa ovom variantom.

Danas skinuta trecina od ukupne povrsine zasejane pod sojom ove godine na mojim njivama,prinos 13200 kg na 12 jutara sto izadje 1100 kila po jutru, vlaga 8,8 primese 3,0 sorta Galina jesenas zaorano 150 kg 15:15:15 posejano 24.04 nesto malo manje od 80 kg semena po jutru sa zitnom sejalicom duplim redovima,oprskano dva puta sa pola doze,i jednom ospartano. Te dve parcele su bile najzrelije a Galina je prva grupa zrenja sto mi i nije bas jasno,jer mi je ostalo Balkan i dosta je zelen,soja na oko je izgledala katastrofa ali sam zadovoljan prinosom.

Juče počeli,danas završili.Ostaje još da ujutro iskipujem prikolicu na silos pa ću znati tačne rezultate.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh