Soja 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad bi kod mene bilo vlažno .... Posle setvospremača 10 cm prašina ::lose::

Ja sam danas spremao za soju! Mozda bi trebalo pricekati jos koji dan ali valjace i ovako!

Zahvaljujem drugu Kikiju na pomoci drugu u nevolji!

mityoo je napisao(la):
Ja sam danas spremao za soju! Mozda bi trebalo pricekati jos koji dan ali valjace i ovako!

Zahvaljujem drugu Kikiju na pomoci drugu u nevolji!

Nema problema druže , samo da si ti odradio ono što si zamislio ! Samo javiš , i ako mogu pomažem ! :ppozdrav:

Mene su ispalili sa semenom, hteo sam da sejem sutra ali nije stiglo seme! Sve sutra pa prekosutra :udri: :udri: Ako nestigne ni u ponedeljak ima da idem nekog da :zli:

Moj komsija nije jos ni obrao kukuruz, a kamoli uzorao ali on je uvek tako traljav! Ja bi voleo da vec nice!

Čujem da se priča da će soja ove godine biti oko 17 din. Pa jel moguće da će i tu da nas zeznu?

Soja protein od danas uvaljuje seme sa 74% klijavosti obratite paznju prilikom podizanja semena, opsta frka,juce su obecavali Savu danas isporucili Novosadjanku i Balkan sa 74% klijavosti ::lose::

a tu lezi zec,hvala na savetu,ja isto cekam balkan i nikako ga nema samo zavlace sa isporukom,u mom kraju ima samo vojvodjanka,a sto se tice cene soje neznam,jel to istina ili zvaka da ce biti niska cena,ako je tako cepam odmah suncokret jer i za njega obecavaju tu cenu a imam veci prinos nego soje,ajde ljudi malo saveta oko cena

Kakva su iskustva sa Savom?
Ja sam narucio Balkan a dobio Savu pa sad neznam dali da vracam seme ili da radim po principu daj sta das jer bi voleo da je vec posejana a treba da prestelavam sejalicu na kukuruz da ne zakasnim sa njime?!?!

Sava je rodnija sorta od Balkana. Ako poseješ Savu nećeš pogrešiti. Ista je grupa zrenja kao Balkan. U Mreži makroogleda na 23 lokacije Balkan je ostvario prosečan prinos od 3024 kg/ha u prošloj godini a Sava 3117 kg/ha.

Ja sam se raspitivao za Savu nisam je sejao kazu da je zrno nesto sitnije od balkana, sa tim sto meune nepucaju i nema onolkog rastura kao kod starijih sorti,inace ga gospoda sa instituta bas hvale i preporucuju.
A sto se tice cene svi priteti su zaracunavani na bazi negde oko 195e kao predjasnih godina a sa obzirom na potraznju semena ( kazu daje samo za balkanom potraznja za 8000t semena ) moguce i manje

Danas sam završio setvu soje i gledao sam onu soju koju sam posejao 1. aprila i za dva-tri dana će da se vidu redovi :cool:

Jbg a ja cu tek sutra da idem da sejem! Ali nadam se da cu za jedan dan i da zavrsim setvu!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh