CetojevicM
Član
Ne bih rekao da je recimo Zetor 7341 sposobniji od Same eksplorera 90
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A kakav je zetor Major 80?Iznenadio bi se, samo toliko ću reći.
Taj same lak kao pero naspram snage...Ne bih rekao da je recimo Zetor 7341 sposobniji od Same eksplorera 90
Stariji same i zetor su nebo i zemlja, a i sada nisu puno napredovali. Nema sta nisu ljudi radili tim traktorima i jos rade.Zeznuo bi se. Prvo, SDF grupacija ima motore manje zapremine , traktori su općenito puno lakši i nježnjiji, mjenjači slabi, završna obrada koma, hrđe koliko hoćeš, elektrika užasna.
A broj brzina ništa ne znači, imao sam od većih recimo 6340 i Proximu 7441 sa mjenjačem 10+2, imaš 7-8 iskoristivih brzina, a sad Claas s mjenjačem 20+20, imam doslovno dvije iskoristive brzine.
Imam jednu njivu kao polulevak.Kako nju obraditi?Ту треба ићи не по страни већ убрдо и низбрдо. Јесте да има посла али сигурније 100% од вожње по страни. Гледам онај насип у Бечеју на Тиси има ту добре дужине косе га људи, баш лепог сена су имали ове године.