Slobodna diskusija o traktorima

Drugar ima, samo mladji model.
Dobar traktorcic i neverovatno sposoban za tako mali gabarit.
Samo je ovde jaka cena po mom misljenju.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Pa valjda je bolje da kupim recimo Maseja 3060 za 12000e iako je stariji i za razliku do 577p od 7-8000e da mu otklonim svaki moguć kvar. Dobijem traktor koji je na svakom polju za 3 klase bolji od 577.

Послато са S42 помоћу Тапатока
Za 7-8000e ne mozes ukloniti svaki moguci kvar. Na njemu je samo menjac da se uradi ako je manji kvar 3 do 4000e a veci lagano ode do 8-9000e. Ja znam iz licnog iskustva bar 7-8 komada sa skrljanim menjacima, najeftiniji bio 3500e a najskuplji 12000e. Modeli 3050 do 31**. E sad saberi prosek prometa para na tvom domacinstvu pa se saberi. Zetor, Mtz, Imt i eventualno Lovol i Yto su i dalje traktori broj 1 za ljude koji rade do 20-40ha i imaju shodno tome prihode. Ja ne bih nikad rizikovao godisnju zaradu na popravku jedne masine.

Poslednja izmena:
Mozda ima tetku u svabiji ?.Ljudi ne shvataju koliko je skup menjac pa i diferencijal kod tih zapadnih masina.Svi gledaju motore kao da je to imt,belarus i slicni, a motor je najmanja i najjeftinija stavka kod njih.
U nasoj zadruzi je na remont diferencijala na nekom johniju od +-250ks otislo preko 10k eura.Kupis zapadni traktor polovan,10k eura mora stojati sa strane u rezervi,to je osnova.Jbg hocete lepe kabine,reverzere i saltanje bez kvacila,ima da platis za to debelo.

Tako je Arkadije, motor je poslednja stvar koju treba gledati.
Ja sam imao u ponudi MF, veoma lep traktor, stigao ispravan kod nas, znam trgovca, znam sve bukvalno o traktoru.
I pored toga sto znam da je ispravan sa malo rh, i da je radio u komunalnoj sluzbi preko, nisam smeo da zagrizem...

Tako je Arkadije, motor je poslednja stvar koju treba gledati.
Ja sam imao u ponudi MF, veoma lep traktor, stigao ispravan kod nas, znam trgovca, znam sve bukvalno o traktoru.
I pored toga sto znam da je ispravan sa malo rh, i da je radio u komunalnoj sluzbi preko, nisam smeo da zagrizem...

Šteta što nisi,ako je tako kako kažeš.Ne mora da znači da ćeš odmah imati problem sa traktorom.Kupio sam MF 3060 u dobrom stanju od trgovca iz Velikih Radinaca pre više od 10 g.Menjač je 32x32 i za sve ovo vreme nije bilo problema.Tako da ima i do toga na kakav traktor naletiš.

Kao i na sve polovno.
Može o na domaći traktor da se nadaje para i para a da ga u stvari nikad ne popravis zbog falš delova.

Matiću, Matiću, ja sam jedan od tih što je napisao za buku... I dalje stojim pri toj tvrdnji. Čujem ptice kako cvkuću, stado ovaca za zvonom oko vrata, čobane koji se dovikuju, čobanice koje pevaju pesme, kerovi laju, avioni preleću u niskom letu...
Вероватно док је трактор угашен све то чујеш??? 🤔

Šteta što nisi,ako je tako kako kažeš.Ne mora da znači da ćeš odmah imati problem sa traktorom.Kupio sam MF 3060 u dobrom stanju od trgovca iz Velikih Radinaca pre više od 10 g.Menjač je 32x32 i za sve ovo vreme nije bilo problema.Tako da ima i do toga na kakav traktor naletiš.
Koliko sati godisnje pravi? Ubo si dobar, rijedak slucaj.

Radim nekih 15 ha zemlje i nešto usluga tanjiranja i setve kukuruza.
Kada sam ga video odmah mi je zapao za oko zato što je unutra bio skoro kao nov,sedište bilo čitavo a enterijer nije bio pohaban.Poluge skoro nove kao da nije ni kalio priključke.Prvobitno sam tražio malo veći ali kada sam ga video nije mi se propuštalo.Tražili su mi a traže i sada da ga prodam ali nisam još rešio da se rastanem od njega.

Samo za čika Acu:
86786418400fe59823bafdfc3f4fbb19.jpg
8fc77bb60fee95ae125ec2094645c293.jpg

Послато са S42 помоћу Тапатока

Kod mene su mf bas zastupljeni . U selu i dva tri sela okolo slobodno mogu reci da su po broju odma iza zetora , i mozda vise ih ima nego imt. Najvise serija 3000,3600,3100 i 6000 . I,a desetak i novih , al to je nebitno. Znam da vazi pravilo losih mjenjaca , al evo ovde nisam cuo jos da je nekom crko mjenjac od ovih u par sela koji su tu desetak godina . Bude zastoja , uglavnom svana , oko struje , ventila i to al to se rjesava . Bilo je slucaja i da se mora poloviti alnije mnogo i to obicno viljuske biraca , zaglavilo i tako . Znam bar 5 ljudi u komsiluku koji rade vise zemlje , za nase ovde prilike , a to je 50 do 100 ha , koji su krenuli sa tim serijama 3000 ili 3600,3100 i ostali na Masejima , uzeli mladje polovne ili nove . Isto znam par komsija koji opet kazem dosta rade , a uzeli su nove zetore i rekli nikad vise.

Nazad
Vrh