Slobodna diskusija o traktorima

Za koju kategoriju poljoprivrednih proizvođača?

Послато са S42 помоћу Тапатока
Na to ti niko trenutno ne moze odgovoriti, jedno se prica pre konkursa,kad izadje uredba uvek bude neko iznenadjenje,evo licno cekam vec 6 7 godina neki konkurs da kupim nesto novo do 35,40 hiljada, bilo je prvo price ipard pa ne ispunjavam,pa onda domaci traktor povrat do 800000 dinara, nzm da li je neko i dobio ovo ikad, pa taj famozni 10 40 50 koji su podelili po granama stocarstvo ,povrtatstvo ili kako god....

Ne znam ,ali ja imam utisak da ti "povraćaji" novca na način koji se rade vrlo malo pomažu poljoprivrednicima .
U svoj toj gužvi najviše ućare onimi koji već imaju tj. trgovci.

Mali procenat i jako sporo ide realizacija, čeka se jako dugo što nije dobro jer cene traktora non stop skaču.

Sve je to mali procenat onih što dobiju na uštrb drugih ali mediski dobro zvuči.
Slažem se. Kad se pogleda sa nivoa celog društva ta subvencija ništa ne menja i malo doprinosi celom društvu jer je iskoristi minoran procenat od svih poljoprivrednika. Sa gledišta celog društva mnogo bi korisnije bilo da se ta sredstva raspodele za npr. veštak jer ga sad mnogi ne bacaju jer nije isplativ po ovim cenama proizvoda.

Ja kad sam se raspitao za uslove nase gazdinstvo ni blizu konkursa nije moglo biti zbog silnih gluposti koje su izmislili da sto manji broj prodje.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Konkurisao prošle godine za 50 40 10 za stočare. Gazdinstvo mi bilo slika i prilika onog koje prolazi. Projekat i ostala dokumentacija, do najsitnijeg detalja urađeno sve.
Nisam prošao.

Послато са S42 помоћу Тапатока
Koliko si imao bodova?
Da li si imao agregatora i ugovor o saradnji sa njim?
Taj konkurs je odličan,problem što su smešne cifre kojima raspolažu,zato malo ljudi prolazi.
Druga stvar su kriterijumi,ne znam ko ih je izmišljo al su bezveze bili .

Ja sam prosao na tom 50 40 10 za stocare, bio sam negde pri kraju liste. Najvise bodova za ovaj konkurs je nosilo to sto smo iz najnerazvijenijeg dela, zato je najvise ljudi i dobilo iz ovog kraja.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Po meni to bodovanje nema logike!!
Jer onaj u ruralnom podrucju i ja u podrucju koje je "NAVODNO" razvijeno nismo isti??
Stocar on stocar ja kakve razlike tu ima??
Meni je mozda bolja infrastruktura vece parcele ali je zakup daleko skuplji!!
Onda BG daje subvencije za zeleni prsten pa oni su u razvijenom podrucju okolina BG
Sad i Nis daje subvencije isto za zeleni prsten
A sta svi mi koji nismo blizu grada??
Nama mauna i banana!!

Ja bi sad pristao da masinu platim u jaganjcima daj mi to ili ratarima daj da plate u zitu soji itd
I mislim da cemo zaliti za nekadasnjom robnom razmenom!!

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Nazad
Vrh