Slobodna diskusija o traktorima

За било који трактор који се више не производи је ризик. А тек још којима је и фабрика затворена....
Ima da te demantujem po svim aršinima...
Evo ti demantij : Vladimirec !!!!
Ne proizvodi se a i fabrika ne radi već skoro pa frtalj veka...😃
Delova koliko hoćeš, moli Boga da ti ne trebaju, jer je kvalitet šarenolik upravo koliko je i primjeraka u svijet isporučeno, a brojka je iznad 1.000.000...😀

Као што си написао, купиш "нови" део који мораш да турпијаш. Ту је мтз ненадхебив, само ремонтни заводи има да их држе у животу докле год буде горива на свету.
А мана је што је већина тих ремонтних завода у украјини...

Pa valjda je bolje da kupim recimo Maseja 3060 za 12000e iako je stariji i za razliku do 577p od 7-8000e da mu otklonim svaki moguć kvar. Dobijem traktor koji je na svakom polju za 3 klase bolji od 577.

Послато са S42 помоћу Тапатока
Dobar je taj 3060, al naravno kad je ispravan, medjutim mnogi su imali problema sa njihovim menjacima. Po meni ko hoce jednostavan i pouzdan zapadni traktor tu su SAME, LAMBORGHINI i HURLIMANN. Modeli s pocetka 90-ih godina cista mehanika, motori vazdusari, okretni kao neki manji traktori i nisu kvarljivi, a nisu ni skupi u odnosu na MF.

Matiću, Matiću, ja sam jedan od tih što je napisao za buku... I dalje stojim pri toj tvrdnji. Čujem ptice kako cvkuću, stado ovaca za zvonom oko vrata, čobane koji se dovikuju, čobanice koje pevaju pesme, kerovi laju, avioni preleću u niskom letu...

Matiću, Matiću, ja sam jedan od tih što je napisao za buku... I dalje stojim pri toj tvrdnji. Čujem ptice kako cvkuću, stado ovaca za zvonom oko vrata, čobane koji se dovikuju, čobanice koje pevaju pesme, kerovi laju, avioni preleću u niskom letu...
Ti to voziš bez kabine 😂
Za vožnju bez kabine to mogu da potvrdim, ali samo kada je lepo vreme, dok nekrene kiša ili ladan severac 😂

A što se tiče Matića, mogu da ga razumem, on je skočio sa IMT-a, pa starog Johana u novog Dajca, pa se preporodio, a zamislite moj skok, sa IMT-a u Fenda 😂

Jeste, ferga je baz kabine ali ima zaštitni ram i to sa atestom. U ponedeljak išao sa njm u atar da razbacam veštak, bio tri sata u ataru i nisam mogao dva dana doći sebi. Izlazi zima iz mene samo tako ali zato osećaj kada te hladan vetrić miluje po obrazima, na -5, to treba doživeti. Taj osećaj u tim vašim traktorima nećete nikad doživeti.🎅☃️

Ja sam sa mog 539 skinuo kabinu. Koristim ga samo za setvu u proleće i za špartanje. A tad je uglavnom lepo vreme.
Evo jutros sretnem jednog ode da ore sa traktorom bez kabine, bunda, rukavice i ćebe prebacio preko nogu.

Uu ja i kabina nikako, ferguson varijanta samo bi mogla da prodje da kazem ona iz poslednjih serija, moze lepo da se udje i izadje, ove starije daleko bilo.. moze i po hladnom kabrio, dobra odeca ali to za rad u njivi, inace u transport po mrazu, to je slabo prihvatljivo, jednom sam isao do grada po mrazu i nazad i rekoh to vise nikad u zivotu...

Nazad
Vrh