Slobodna diskusija o traktorima

Situacija je takva da se dobar i iole ocuvan zapadni traktor, oko 2000-og god., tesko moze uzeti za cifru ispod 20000e.
Izbor je prilicno los, cene astronomske, uz opasku da pri kupovini treba imati i dosta srece pa kako ti se zalomi.

Maticu, sto si ga toliko zamrzao?

Istina da su polovni preskupi ali po meni su kod novih bas nerealne cene...
Ili smo mi izgubili kompas u ovoj nasoj babana drzavi gde je sve nase jeftino.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Daleko je IMT od savrsenog traktora, ali veoma dobro zavrsava posao. Po meni je skroz nelogicno da za 10 ha zemlje se da 20000 evra, za polovan uvozni traktor star 20 i vise godina.

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока

Za 20k eura zapadno polovno od 100-ak ks nema nista a da nije macka u dzaku i to na kvadrat.Bolje nek kupi belarusa u odlicnom stanju za manje pare i jos koji prikljucak za njega ostane ,80ks moze da radi sve radove za par desetina hektara zemlje bez problema.Za strane masine minimum 40k eura da spremi pa da kupuje nesto sto vredi,od tih slabijih traktora.Sediste vazdusno moze uvek kupiti i ugraditi u sta hoce,klima meni ne znaci mnogo,to je po izboru kako ko hoce a danas se i to ugradjuje u sta god pozelis.

Pocerina, slažem se. Ali neke stvari nemaju cenu. Zdravlje na prvom mestu. Ljudi kupe auto od 15-20k evra da pređu 15k godišnje a zašto ne traktor te cene za 20 hektara?

Послато са S42 помоћу Тапатока

@deks Provodio sam u njemu 700 sati godišnje...dalje ne bih komentarisao.Neka ga entuzijasti kuju u zvezde, ja neću.A slažem se jedino što može da se proda za dobre pare, tu mu skidam kapu.

@petarkrsmanovic
Slucajno sam video na fejsu, ne znam dal ti odgovara..
4ce9bfcbcf95a052b491ca9cfd990691.jpg

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

I ja sam jedini vozač u domaćinstvu pa mi fali i četvrti traktor, a imao sam 4 i ne mogu da prežalim što sam jedan prodao.
I čim izadje lizing uzeću još jedan.

I ja sam vozim, povremeno dolazi brat, (jedan vikend u mesecu) a nekad angazujem strica kad bas ima posla dosta, tipa setva, seno, branje, vrsaj...
Trenutno imam 5 traktora i ni jedan nije viska, iako sam hteo jedan da prodam kad je stigao peti ali sreca sto to ne uradih...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Vredi vise masina, ja nisam prodao ni jedan prikljucak za obradu zemljista koji nosi 558 a presao sam na jaci traktor i kupio vremenom sve masine za obradu.. Kako ono bese kazu, "Ceca je Ceca al' dvaput je dvaput" ;)

Pocerina, slažem se. Ali neke stvari nemaju cenu. Zdravlje na prvom mestu. Ljudi kupe auto od 15-20k evra da pređu 15k godišnje a zašto ne traktor te cene za 20 hektara?

Послато са S42 помоћу Тапатока
Sve je tako kao sto kazes. Ja obradjujem 30 hektara za Rakovicom, 560 I Torpedo 90, plus skoro svake nedelje idem u Nemacku na 2 do 3 dana. I sve to lagano postignem sa ovim traktorima, I nisam primetio da su mi nesto narusili zdravlje. Jesu noviji traktori udobniji, sve to stoji, ali za sada mislim da mi je pametnije da ulazem novac u druge stvari. A ako budem radio vise zemlje, naravno da cu onda gledati da uzmem nesto bolje.

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока

Nazad
Vrh