Slobodna diskusija o traktorima

Matica i podloška su jedna celina, vidi se na slici.To je neko i ranije vozio sa popuštenim šrafovima pa su se rupe na srcu felne razlokale i postale jajaste.To je sistem gde felna leže u knap na glavčinu, nema mrdanja nigde dok se ne desi šta se već desi.

Treba rupa da se upusti, pa onda platna ili navrtka sa kosim dodirom ... kao na imt.... ja sto sam met'o felne od prednje vuce , same explorer 90, ne ferkica pozadi, isto ravne rupe, na jednoj felni je i sredjivano srce vidi se, menjan centralni deo, verovatne se rupe bile razjele u tri lepe, samo smo upustili rupe da pase navrtka od imt i kao casa je....

Centralni krug nije u redu kolko vidim . Dzaba sredjivati vijke i podloške ako se centralni krug ne riješi . možda pokušati okrenuti točak za pola kruga , mada pitanje dal će biti bolje.

I ovo je Same samo nije Explorer nego Silver a verovatno je isto i kod Matica na Deutz isto tako. Ravne su felne i nema mesta da udje neka konusna podloska jer rupe ipak nisu jajaste nego su okrugle ali ima lufta za milimetar ceo krug onako odokativno. Ako su fabricki bile knap onda su se razlokale verovatno kod prethodnog vlasnika. Dotegao pa cemo videti kako ce ici dalje samo ne znam jos uvek kako dodje do odvijanja, verovatno usled rada i kretanja po neravnim putevima ili prelascima preko razora kad onako malo jace tresne tad se cela felna pomeri malo pa malo odvrne i sraf i tako malo po malo dok ne krene da cima.

Lezi dosta bolje sad kad sam ga malo dotegao mada jeste sumnjivo jer na drugom tocku centralni krug je dosta manje napolju, skoro pa ravan sa felnom dok je ovaj van par milimetara.. Sve ostalo izgleda identicno na oba tocka..

Ја би их разбушио и направио пиксне и онда стегао. Овако ће опет да се распусти да пролупао и још више разлока рупу.

Ubacio sam kljuc i cev od metar u traktor i sutra idemo tako pa cu dotezati ako bude trebalo a za dugorovno resenje svakako treba uraditi nesto jer definitivno ce se opet desiti pre ili kasnije..

Ako srce felgne ne nalijeze tijesno na glavcinu, mozes stezati koliko hoces, napravice problem kad -tad. Srce na svakoj felgni nosi opterecenje, srafovi samo drze felgnu aksijalno.

S obzirom da je proklizavanje bilo samo levo desno od svakog brezona to mi govori da ipak ne moze da mrda na glavcini.. Sa druge strane kod mene je godinu i po dana i nije se desilo do sad nista a nemoguce da sam ga ja sad u poslednjih sat-dva rada mnogo poremetio od kad sam primetio cudno ponasanje..

Tako i ja pre neku god kada menjao uske tockove, malo falilo da ostanem bez tocka. Kada je zadnji prozor zatvoren nije se ni culo da lupka. Sreca kada sam zavrsio i izasao na put ugasim klimu i otvorim zadnje imam sta i da cujem. Cale mislio da sam ja dotegao, ja mislio da je on i malo falilo...
Sad kupio 100 kom ovih i vec mi je navika kada prodjem da pogledam kako stoje.
3624e9a1d8d0df9970767430c3b174bd.jpg

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Мислим да су пакистанци на привременом раду направили све оне пирамиде у египту. Друго објашњење а да има везе са логиком не постоји

Nazad
Vrh