Slobodna diskusija o traktorima

@mirosti Malo su bili otpušteni kaiševi alternatora, ali je hidraulika ipak radila, što me čudi. Inače hidraulika ne radi ako nije dovoljan napon.
Posle dotezanja kaiševa, napon punjenja je u redu. Izgleda da su bili kaiševi problem

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Jutros sam palio 65icu da tanjiram. Iskrin alnaser cuje se kao neko krcanje kad vergla sta moze da bude doduse pali vergla al kao da nesto cese ne znam krčanje neko.

20230325-125319-2.jpg

20230325-125259-2.jpg

Izadje mi sav antifriz izmedju 1. i 2. cilindra gledano od napred. Jedna slika je sa desne a druga sa leve strane jednako je curelo na obe.. Sreca sto sam osetio da nesto smrdi i stanem da vidim ono tece nesto ispod traktora.. Bio sam na oko 80 stepeni i ugasio sam ga posle sam proveravao dizao je do 90 max i posle pocela da pada temp..
Proveravao sam traktor pre sat vremena bio je suv.. Dihtung ili nesto drugo??
Update za ovo, izbio cep na glavi.. Kako se desilo ne znam, zimus nije bilo ekstremno niskih temperatura koje bi smrzle antifriz iako je malo vise bio razredjen.. Deluje kao da je bio vec nacet cep ali je drzao i onda samo izleteo u tokom rada..

Jutros sam palio 65icu da tanjiram. Iskrin alnaser cuje se kao neko krcanje kad vergla sta moze da bude doduse pali vergla al kao da nesto cese ne znam krčanje neko.
Палио после "зимског сна" трактора, тј. периода некоришћења? Да ти нису мало суви/кородирали лежајеви анласера?

Прошлог пролећа сам имао исте симптоме приликом првог верглања на 549-ки, али је то нестало већ приликом следећег.

Potreban mi je savet, jesenas uradio pumpu i dizne, kaze bosista sve ok, traktor kad ga upalim dimi belo i dalje, malo je bolje sto se tice snage, ali i dalje me to muci sto dimi belo kad se upali ujutru, i ne pali bas lako, da li je turbina mozda problem, da li je imao neko ovakvih desavanja?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

A kako pali posle tog prvog paljenja, i kako pali ako je toplo napolju (npr. leti)? Ako su odgovori da u tim slučajevima dobro pali i bez belog dima, onda je sumnja na kompresiju, sad da l' je do klipova i karika, ili je do ventila, treba utvrditi...

Leti dobro pali,nema toliko ni dima,ima grejac, traktor ima pristojno snage, ne trosi ulje, ali kad gs upalis ne vidi se od belog dima...

A sad, po hladnom, kad ga upališ i kad se ugreje, je l' nestane beli dim?
I kad upali, pa malo radi i onda ugasiš traktor i nakon toga ponovo upališ traktor, da li u tom drugom palenju isto teško pali i ima beli dim?

Posle nekih 10tak minuta nestane dim, i da kad ga ugasim i posle upalim lako pali i i nema dima, samo taj prvi put sad kad je hladno. Mada kad se svaki dan pali upali lakse, nije bas na zub ali upali, ali svako jutro dim kao lokomotiva

Nosio kos zeravice pumpu i dizne i opet ista situacija, skinucu opet posle spremanja pa odneti..

Svetlo plavo je lose dizne, belo je hladan motor… ako tesko pali dobar motor, steluj paljenje. Neverujem da se kod losih dizni nesto popravi kad se ugreje…

Poslednja izmena:
Tako je bilo na kumovom belarusu 920 i jedan cilindar je bio problem ,lose karike bile i dosta slabija konpresija bila na tom cilindru. Kad ga prvi put upali beli dim i malo nejednako radio par sekundi dok se klipovi "pohvataju" kod prvog paljenja malo teze upali. Kasnije to nestane i pali na zub lepo vuce i nema dima.

Po meni je kompresija u pitanju. Nađeš negde kompresometar i izmeriš. Ili još bolje onaj instrument što meri curenje kompresije u cilindrima. Sa njim odmah vidiš i gde je problem, ventili ili karike.

Nazad
Vrh