Slobodna diskusija o traktorima

Момо, има небаждарених па почне да вуче други трактор док га не преврне. Нема цимања квачило кочница не би ли други трактор испао из равнотеже и проклизао. Ово је чисто вучна сила.
Једном речју културица.

Imao bi jedno pitanje,ali nikako ne bi zeleo da preraste u neka prepucavanja izmedju dve grupe...naime trenutno imam zetor 6911 i razmisljam dali bi vredelo da ga prodam i da kupim belorusa..recimo 552 ili neki jeftiniji 82 sa onim novijim tipom kabine..koji nisu bogzna daleko od cene mog zetora...ok odmah u startu zna se da su ovi rusi jaci...ali sto se cene i ucestalosti odrzavanja i kvarova tice...u odnosu na zetor?Vasa misljenja?

Da pitam ovde . Traktor duplak , hidro reverzer i hidro kvacilo valjda , ako je to i bitno za ovaj slucaj . Pasalo mi nesto u vezi sijacice da ispomjeram tockove na felgama ali
sa jedne strane sam okrenuo srca , tako da je sad jedna strana tockova i pr i zad pomjerena u stranu recimo 20cm . Moze li to smetati cemu ?

Ispraznio mi se akumulator na traktoru u radu, počeo prvo radio da prekida pa posle svetla da slabe.
Nisam stigao da izmerim napon punjenja, ali hidraulika radi, ne bi radila hidraulika da je neispravan alternator, tj da je napon ispod dozvoljene vrednosti.
Da li je moguće da je potrošnja struje bila prevelika za alternator? 6 farova od 55w je bilo upaljeno par sati.
U pitanju je MF 3630

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

20230325-125319-2.jpg

20230325-125259-2.jpg

Izadje mi sav antifriz izmedju 1. i 2. cilindra gledano od napred. Jedna slika je sa desne a druga sa leve strane jednako je curelo na obe.. Sreca sto sam osetio da nesto smrdi i stanem da vidim ono tece nesto ispod traktora.. Bio sam na oko 80 stepeni i ugasio sam ga posle sam proveravao dizao je do 90 max i posle pocela da pada temp..
Proveravao sam traktor pre sat vremena bio je suv.. Dihtung ili nesto drugo??

Mislite da se pomesao antifriz sa uljem? Dosta brzo istice, 2 puta smo nasipali vodu uz put da bi dosao do kuce, pratim temperaturu i cim vidim da raste ubrzano stajem i dolivamo vodu..

A si probao samo sa vodom u sistemu da radiš, da li se javljaju isti simptomi, čep na hladnjaku predpostavljam da je stegnut, da li pušta na preliv na čepu?

@PA013 Pada sad kisa pa mi se ne kisne kroz dvoriste ali znam tacno kakav je nivo ulja bio jutros pa cu da pogledam..
@sale ratar nema nista od posla ovako, dosta brzo izadje sva tecnost. Izlazi na mestima koja sam zaokruzio na slikama, ne izlazi nista na preliv, cep je dobar, kad ga otvorim dok curi dole osetim kako se napravila mala kompresija..

@p4vle
Verovatno ti je motor radio na niskim obrtajima i alternator nije davao tih 30-tak ampera koliko kažeš da si imao aktivnih potrošača pa je akumulator morao da uskoči i daje struju za koju nije predviđen.
Stari dobri ampermetar je pod obavezno za radne mašine i sa njega se jasno očitava bilans punjenje/pražnjenje..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

20230325-125319-2.jpg

20230325-125259-2.jpg

Izadje mi sav antifriz izmedju 1. i 2. cilindra gledano od napred. Jedna slika je sa desne a druga sa leve strane jednako je curelo na obe.. Sreca sto sam osetio da nesto smrdi i stanem da vidim ono tece nesto ispod traktora.. Bio sam na oko 80 stepeni i ugasio sam ga posle sam proveravao dizao je do 90 max i posle pocela da pada temp..
Proveravao sam traktor pre sat vremena bio je suv.. Dihtung ili nesto drugo??
Који је трактор у питању?

Nazad
Vrh