Slobodna diskusija o traktorima

Разумем све,знам шта је мука,зато ми је чудно,и Брена и тај Урсус су генерално неокретни и нису баш за баш толико мале парцеле.
Da li imas neki predlog sta bih onda mogao da pogledam od traktora iznad 120ks da da ispunjava taj kritwrijum,tj da je okretniji od ova dva?

Цијена је проблем, ако већ мора те снаге онда ЏД 6620. Опасан трактор, и за ту величину веома окретан. Наравно цијена и дијелови су проблем. Јбг Имт,Мтз,Урсус је реалност за већину смртника.

Ma onu rakovicu 120 ne mogu da prezalim sto mi utecw,jbg sto kazes puste pare. A belarus 1221,pa cak i da se kupi i onaj iz sapca od 11k evra koji je neko izbacio u temi i da se spremi,ili da se juri neki ljudski,tj u boljem stanju?

Radio bi oranja sa 757.3,radio bi sa kratkom nosenom tanjiracom od 2.5m,uglavnom za moj tip zemljista i ispomoc 5106,samo teske poslove. Mislis da mu je to velika mana,da li ima problema sa tim menjacem i nekih drugih zavrzlama?
Moj 902 lagano vozi taj plug..
Pazi, 902 ima losu preglednost u odnose na neke traktore. A taj je jos duzi i ima prednju vucu. Propala firma ovde kod mene je imala dosta tih velikih ursusa, i dobro su isli sta su im sve radili. Racunaj da kod takvih velikih traktora cijene dijelova su povelike, sama guma ima visoku cijenu.
Opet ima i prednost zbog te jacine, moze voziti veci podrivac, kratku tanjiracu itd.

Ajoj druze,svaka cast raditi toliko parcelica ,kolika je tu potrosnja goriva,okretanja,vremena ....meni prosek preko 4ha,ne radim mnogo vise zemlje od tebe i sve radim maltene sa jednim rusom 820.Nisu li to malo veliki traktori sa kojima planiras raditi tu povrsinu ?.

Ajoj druze,svaka cast raditi toliko parcelica ,kolika je tu potrosnja goriva,okretanja,vremena ....meni prosek preko 4ha,ne radim mnogo vise zemlje od tebe i sve radim maltene sa jednim rusom 820.Nisu li to malo veliki traktori sa kojima planiras raditi tu povrsinu ?.
Kvalitetnija i laksa zemlja za obradu iznad Dunava,to je bez pogovora,zato se i radi sa takoreci slabijim traktorima.Veliki jesu jer je zemlja teska za obradu. Dosla je jedna puma proletos cvx 160 2013.godiste u selo zajedno sa 4x18 plugom lemkenom,lemken je zamenjen sa 3x16 kvernerlandom sad u radu. Dosao je jedan lik iz kovina kod rodbine na ispomoc prosle zime sa nekim klasom 270ks i 4x18 plugom,nista bolje,kvalitetnije ili dublje nije orao od mene sa imt5106 i 757.3. Zemlja čipava,komatine se odvaljuju sunce joj zarko,nema da puca i da bude prška,zato bih uzeo nesto jace,imam potrebnu mehanizaciju za njega,ostalo bih dokupio.

Људи, техничко питање: они семеринзи на вођицама вентила, на мотору... Је л' то унифициран детаљ, типа имаш одређени пречник вретена вентила, па и њему одговарајући семеринг, или сваки произвођач води неку своју политику, па свако има неке своје параметре тих семеринга?

Људи, техничко питање: они семеринзи на вођицама вентила, на мотору... Је л' то унифициран детаљ, типа имаш одређени пречник вретена вентила, па и њему одговарајући семеринг, или сваки произвођач води неку своју политику, па свако има неке своје параметре тих семеринга?
Razlicitih ima,obične,sa šeširom...
Zavisi za sta ti treba?

Ne znam gde da pitam, pa da probam ovde.
Koje mazalice koristite, tačnije potreban mi je kvalitetan ručni dekalamit.
Obišao sam sve radnje kod nas po gradu i svi mi deluju jako loše.
Stari Fadipov dobio noge.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Ne znam gde da pitam, pa da probam ovde.
Koje mazalice koristite, tačnije potreban mi je kvalitetan ručni dekalamit.
Obišao sam sve radnje kod nas po gradu i svi mi deluju jako loše.
Stari Fadipov dobio noge.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Dosta hvale claas mazalicu a nije ni neka cijena.

Nazad
Vrh