Slobodna diskusija o traktorima

Lincoln 1147 dekalamit je odličan. Ne znam pošto je sad, pre par godina je bio oko 60ak e.
Zvao za Lincoln, cena od 8000 pa na gore.
Na nagovor prodavca uzeo Umeta 75/PK, 5600 sa PDVom, kaže da je kvalitet isti samo je iz nekog razloga Lincoln skuplja. Videćemo kako će se pokazati.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Imam problem sa merenjem ulja u motoru na MF 3630. Kada proverim ulje posle dana ne korišćenja traktora, ulje je na 2mm ispod maksimuma, ali kada traktor stoji par dana bez paljenja, ulja ima 2mm iznad maksimuma. Kako ja pravilno da merim nivo ulja? Nelogično mi je da čekam par dana da se nivo ulja stabilizuje

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Павле, јесу ли та твоја 2 mm иста онаква као и 2 mm по SI? Aко јесу - цепај даље, редовно мењај уље и не терај по труцкавом.

Nije problem u ta 2mm SI, već što ne znam kako se pravilno očitava nivo ulja. Curka mi na dihtungu ulje, tako da proveravam redovno i po potrebi dosipam, ali izgleda da se ne slegne svo ulje kada traktor prenoći.

Све што очиташ фртаљ сата после заустављања мотора је довољно добро очитавање, а уз то, у мотор тог твог трактора иде скоро 19 литара уља, тако да ти милиметри плус или минус нису нешто што треба да те брине.

E problem je što posle 15 minuta kada se motor ugasi ulja skoro da nema, bude par mm iznad minimuma.

Значи да нису проблем та два милиметра горе-доле, већ дванаест других. Носи на орање са собом пикслу са уљем, па му сипни на пола посла, па кад буде прилика, зајаши мајстору на леђа да ти среди то губљење уља - шта друго?

Problem je to merenje ulje posle 15 minuta, gde bude ulja malo iznad minimuma, posle jednog dana gde bude par mm ispod maksimuma i posle tri dana gde bude par mm iznad maksimuma.
Majstora ću svakako posle poslova da tražim, ali moram ga prvo pitati koliko šta može da košta.

Jeste, evo ne znam šta ću sa novcima. 😂
Elem te prve serije imaju dosta nedostataka pa nisam rad za to planinarenje.Mk3 ili K seriju gledam.

Reno ili Class nebitno,ali samo Ares modeli dolaze u obzir,a ne kupujem traktor,samo sam se bio raspitivao oko njixovih motora.Neki njixovi John Deer motori su imali problema sa dihtungom glave kao ,to sam citao i ovde a i na nekim stranim forumima.

Nazad
Vrh