Slobodna diskusija o traktorima

Amurikanci.Kao sto se pricalo za ovaj imt kod Jarkovca ,pa nema od toga nista,komedija teska,first class lazovcine.

Ne znam gde bi napisao, pa da probam ovde. Fali mi par segmenata na brani sejalice za žito, ona sa zubima. Mislim se da ja sam napravim. E sad predpostavljam da je armatura preslaba tj meka. Od kog materijala napraviti odnosno koji kupiti, Planiram da ga grejem u šporetu i onda savijam.

Само патентиран челик (жица) за федере, направиш облик који ти треба угријеш га и охладиш. Ми смо на пример правили пика прсте на преси бутаном их усијамо и нагло их охладимо у води шљакало лепо имамо и алат за савијање али јбт га треба времена и снаге у рукама. Па нам лакше да купимо готове.

Зар то већ не може ради Имт 5106? Тај Урсус је превелик за 3 бразде,једино ако ти није баш тешка земља. Немам искуства око мотора и мењача,знам да их људи хвале,дијелови су колико толико приступачни ал не и баш јефтини. Мислим да он има Мултиповер ал је врв заварен ил скрљан код већине.

Зар то већ не може ради Имт 5106? Тај Урсус је превелик за 3 бразде,једино ако ти није баш тешка земља. Немам искуства око мотора и мењача,знам да их људи хвале,дијелови су колико толико приступачни ал не и баш јефтини. Мислим да он има Мултиповер ал је врв заварен ил скрљан код већине.
Pa moze,ali kad radis 32 ha u 48 parcele i ne mozes da stignes sve morao bih da pazarim jedan za oca. Multipover je u stvari reduktor sa spojnicama i lamelama,jel tako? Da li bi ako je skrlja morao da se rastavlja traktor ili mu ne smeta u voznji i radu

Како успеваш да са толиким трактором радиш њиве од пола КЈ или пола Ха,пола ти увратина одузме окретање. Мислим да члан Сале Ратар има искуства са тим тракторима у раду па ти може објаснити фино. Не смета у вожњи и раду.

Како успеваш да са толиким трактором радиш њиве од пола КЈ или пола Ха,пола ти увратина одузме окретање. Мислим да члан Сале Ратар има искуства са тим тракторима у раду па ти може објаснити фино. Не смета у вожњи и раду.
Malo muke ali se odradi,budu vece uvratine,tj vise ih uzores da ne bi izgazio komsije i ide to. Takav je maltene 90 posto atara. Najvece njive ima skola i crkva po dve od po 5 ha,na drugom mestu ide jedan sa 4.5ha a ostalo je neki prosek izmedju 50,60 i 70 ari. Moja najveca je 2.70ha a najmanja 22 ara i to u selu na glavnom putu a pored sa obe strane imam komsije sa kucama i ogradama ali mora de se odradi

Malo muke ali se odradi,budu vece uvratine,tj vise ih uzores da ne bi izgazio komsije i ide to. Takav je maltene 90 posto atara. Najvece njive ima skola i crkva po dve od po 5 ha,na drugom mestu ide jedan sa 4.5ha a ostalo je neki prosek izmedju 50,60 i 70 ari. Moja najveca je 2.70ha a najmanja 22 ara i to u selu na glavnom putu a pored sa obe strane imam komsije sa kucama i ogradama ali mora de se odradi
Разумем све,знам шта је мука,зато ми је чудно,и Брена и тај Урсус су генерално неокретни и нису баш за баш толико мале парцеле.

Nazad
Vrh