Slobodna diskusija o traktorima

Veća (bezmalo i teža) prikolica neg' traktor !!!!
I posle vele, "rusko gxxxvno", pukla "truba", raspao se traktor, pa kako jadan da sa 40+ godina izdrži ovakvo maltretiranje....

Verovali ili ne, taj traktor se ne gasi.. Beška I krčedin i njihova vikend naselja, i nije se desilo da prođem kroz ta sela a da ne vidim tu šklopociju kako nosi građevinski materijal...

Te mokre hilzne samo jos komplikuju stvar tj dodaju jos jedno potencijalno mesto gde moze da pravi problem.
Kriva glava, pukotina na glavi,dihtung glave, kriv blok, pukotina na hilzni, " potonula hilzna".

Mokre hilzne ako ti nesto znaci.

Mozda su hilzne upustene malo nize iz nekog razloga,el imalo tragova ostecenja na starom dihtungu ? Moj isti traktor ne izbacuje a uopste nemam poklopac, doduse imam termostat.
Ni moj nije izbacivao, poceo je tek na 2600 sati, a nije imao termostat od kad smo ga uzeli. Glava kada je bila na ravnanju rekli su da je bila kriva, zato sam se i nadao da sam resio problem ali isto..

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Ispitana je glava, rekli su mi da je sve u redu, radio sam je u Bozec servisu u Cacku, bar su mi oni tako rekli..

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Ja sam kupio tri, kazu da Srbija pravi. Cijena 41-42€. Izgledaju bas kvalitetni.

Da li je neko skoro kupovao top link u kvalitetu?Treba mi za kategoriju 2 sa klasičnim zatvorenim kuglama.
Uzmes kategoriju 3 za ursusa 1634 ili slicni , najjeftinije , jedino vece rupe , oni reduciri ako ti smeta , relativno kratak mislim 600-650mm skroz zatvoren od oka do oka. Ima sad i jeftinih hidraulickih Turskih , ako kacis zadnji viljuskar a i za plug izmisljeno.

Ne odgovara kategorija 3, ne mogu kugle da prođu kroz nosač na traktoru a ne bi bilo loše jer imam dva takva slobodna toplinka.

Ja sam kupio tri, kazu da Srbija pravi. Cijena 41-42€. Izgledaju bas kvalitetni.
Navodno FAD, a na njemu naljepnica Milanovac, valjda Metalac ih pravi? Ja uzeo 1-u i 2- u kat. skoro, djeluju izuzetno kvalitetno, tezi nego oni originalni iz 80-tih godina, platio ovakav 70 maraka, bas pristupacna cijena.

Nazad
Vrh