Slobodna diskusija o traktorima

Fale IMT traktori na tržištu samo tako, nisu bili konforni al su bili pouzdani i jadnostavni za održavanje, očekivao sam više komentara o deutz traktorima jer mi se baš svidjaju a niko o njima ni reč?

Pre 2-3god sam prijatelju dovezao novog dajca, uzet na sajmu u NS, 75 ks, ne znam koja je oznaka, znam samo da ima isti takav sa 3 cilindra, on je zahtevao bas sa 4...
28.000e znam da je placen.
Navodno se sklapa u Indiji a kontrolu je prosao Italijansku...
Po meni, rekao bih da je ceo traktor Indijac. Ne svidja mi se kako je uklopljena limarija itd, ima zackoljica koje bodu oci...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Imenjace ako bas si zacrtao Dajca pogledaj i Same/Lambo jer je to isti traktor samo ofarban u druge boje.
Ja da biram tu snagu gledao bi Landini/Mcc, Same/Lambo a ako ti sve izlazi na 30+k onda bi uzeo turcina/kineza.

Basak ovaj nov jebu mu kevu sa cenom 49.990e..dal da im ponudim zamenu glavu za glavu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Мени тај Ловол делује лошије од ЈТО можда и грешим не знам .Некако су се турски брендови наметнули као бољи избор и Махиндру бих узео у обзир а имају и леп избор тих мањих модела.
Ja bas mislim obratno. Yto je po meni malo mrsavije odradjen, prednji trap, spone. Cena yta 55 ks i fotona lovola 50ks je ista. Po meni lovol ima bolju kabinu, savremeniju. Servis isto jako bitan, trgomen ima dobar servis i nisu uopste toliko skupi, a imaju sve od delova. Za Yta koliko vidim po forumu em nemaju dosta delova em su papreno skupi.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Za yto-a koliko sam shvatio je servis jedan od najlosijih od svih traktora.

Za 50k turcin neka ga. Za te novce ipak se uzima nesto zapadnije.

@Matic
Ok al za 60ks bi ipak trebalo da ispadne ispod 30 sa pdv

Yto kao da su ga sklepali izinata tako odradjen,zavrsna obrada nikakva..kad sam bio da gledam traktore svideo mi se x1204 tako bese ali kad sam seo menjac ko na fapa

Videce se kas dodje vreme turcima za opravke sta ce biti. Za 10 godina koliko vozim kineze nisam imao problem sadelovima, mada mi i nije trebalo nesto puno.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ima ovlasceni servis RTI za sve sto treba...oni se sklapaju u turskoj ali nista tursko od delova bitnijih nemaju..svako svoga konja hvali,ja ne kazem da su losi traktori Yto ali obrada mi se nije dopala zavrsna

Po iskustvima ljudi koji ih imaju a koje znam a i ovde sa foruma, bogami bih ja pre gledao Mahindru nego kineza, za iste ili skoro iste pare...
Npr mahindra 6050, 6060 itd.

Glavna mana mahindre je završna obrada enterijera, i buka. Klima nije ni opcija. Ja palio 6050 na sajmu i razočarao se - cela kabina vibrira na leru. Mehanički deluje ok, dosta brzina (15/15 reverzer), dupla vuča, dosta mase, veliki motor (3.5 L). Gledao bi 6050 samo bez kabine. Kinezi, a Lovol pogotovo je tu kralj. Za mene je na Lovolu mana što je kabina baš široka, i verovatno bi smetala u voćnjaku. Nisam imao prilike da radim sa njim, samo sam sedeo unutra i prvi utisak je da je to jako dobro rešeno. Radi poredjenja YTO 504 je baš tesan, teško se ulazi i nema mesta za noge, moram da stavim noge ispod pedala da bi bilo udobno. 554 je već mnogo bolji i može se reći da je u rangu Lovola

Mislio sam po pitanju kvaliteta traktora, a kabina, buka, klima... kod traktora ovih cena i klase ne igra bas odlucujucu ulogu.
Verovatno si procitao forum o mahindrama, a ima ih nekoliko kod mene, ima ga moj rodjak. 595 turbo, desetak godina i jedini traktor na domacinstvu, radi dosta. Mogu reci 50ks traktor sa okretnoscu jednog 539, a posto i sam imam 539 nije mi toliko zasmetalo to sto navodis, ali u radu i okretnosti, snazi, a u toj ceni mislim da mu nema ravnog.
Smatram da su kvalitetniji dosta indijski traktori od kineskih, a po iskustvima ljudi vidim da je tako.
E sad, kome je presudna klima tj udobnost a hoce i kvalitet mora gledati nesto zapadno, od ovih istocnih (jeftinijih)
a u toj snazi gledao bih mahidru pa solisa pa cak i tafe pa tek onda kineze. Ruse sam preskocio jer nemaju te snage.
Neko moje misljenje... naravno ako se gleda nov traktor, kod polovnih bi bila druga prica.

A gde su u ovoj priči novi Zetori, mislim na odnos cene i kvaliteta. Da li vrede čemu kao oni stariji?

Zetor je cenovno blizi zapadnom nego istocnom traktoru.

Za Lovol moze bez problema u vocnjak da ulazi. Vec sam pisao da na 3.2m razmak u redu radi Foton Lovol 504 model.

Zetor od 120ks je par hiljada jeftini od case, new holand iste snage.
@caran, sa 904 skoro 3500rh, sa 1204 tek 250.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Sta fali novim Proksimama da ne mogu stati pored zapadnjaka, pogotovo onih koji se proizvode po Turskoj i ostalim egzoticnim zemljama

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh