Daj sliku da vidimo da Manjević mu nađe manu
Svi su fabricka greska osim onih sto su radjeni za izvoz sa odvojenom kabinom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daj sliku da vidimo da Manjević mu nađe manu
како шта,па ковачSta ces tamo raditi?
мени само није јасна једна ствар у вези имта,имра,торпеда и осталих фабрика пољо машина у југи. скоро све те фабрике су почеле од туђих машина тј лиценци. стоји прича да је био рат и ембарго,санкције итд али да се нису сетили да поново откупе неку лиценцу е то ми није јасно. па погледајте шта раде индијци,турци,кинези и остака компанија. узму лиценцу туре свој знак и терај... ево једино је наш сад покојни и никад прежаљени имт пробао нешто са оном серијом 20 чини ми се али не знам да ли су узели неку лиценцу...
послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока
Imam i traktor malo novije generacije i 577 (koji je maltene samo sto nije bio prodat jednom rodjaku zbog potencijalnog konkurisanja na IPARD ali sam odustao) po udobnosti svakako ne moze da se mere. Ali u izdrzljivosti u radu mogu da budu egal (probao sam i druge traktore slicnih konjaza), recimo meni 577 ima lep odnos snage i kilaze za oranje. Sad kvalitet masine kao masine tjtj sklopova ne bih uporedjivao. Ja sam imao 2 razloga za kupovinu drugog traktora, prvi potreba za malo jacim zbog nekih novih mogucnosti i masina a drugi je udobnost. Da nije bilo para radio bih i dalje sa njim svakako jer uz kvalitetne antifon slusalice sam sveo buku na minimum. Svakako ima i boljih i gorih traktora, ali osim te buke za mene nema nekih preteranih mana za moje potrebe. A svakako ostaje i dalje da radi ima posla uvek i za njega.
Da su bolji zapadni traktori to stoji, ali ne moze svako da da ih priusti. Ali I njih I stare ruse I torpedo ne treba sad pljuvati jer ipak prehranili generacije I mnogi ne bi imali to sto imaju da nije tih starih raga (da kazemo low cost traktora)
Ali da budemo iskreni ja se vodim razmisljanjem kad su ih konstruisali i pustili prve u prodaju sve je bilo bolje nego konji i volovi (po neka kuca imala neke manje traktore jos starije generacije bar ovde) ili pak da cekas neki traktor iz zadruge. Sad sto je kasnije stanje u drzavi bilo takvo da nije bilo mogucnosti da se otkupe licence ili zelje ili pak da inzenjeri stvore nesto novo da se to malo modernizuje i isprati korak makar sa nekim boljim proizvodjacem to je vec druga stvar. Zadnja serija kao sto ima clan Dobricanin je po meni trebala da izadje bar jedno 10-tak godina ranije jer se tu malo krenulo sa poboljsanjima u pogledu kabine, spoljna hidraulika itd (bar ovaj sto sam ja ulazio u njega i probao da radim). Da je izasla ta serija malo ranije i da IMT nije propao pa da nastavi sa usavrsavanjem mozda bi sad imali malo kvalitetniji traktor koji bi zadovoljio po pitanju udobnosti