Slobodna diskusija o traktorima

MA nije problem ako se pokvari.. Otkacis sejalicu zakacis za drugi traktor i nazad na njivu... Uvek je dobro imati neki traktor viska.. :osmeh:

Traktora nikad viška,ja radim samo 25 ha a ima 3 komada.Ako bog da uzeću još jednoga novoga od oko 90 do 100ks.još čekam pravilnik o subveencijama a dvoumim se između zetora i ursusa.Lijepo je ka du sjetvi samo presjedaš sa jednog na drugi.

Nemoj novog Ursusa, sklapani su kao preko one stvari. Da vidiš samo pod njima bare ulja dok stoje novi novcati odmah nakon montaže, zgadili bi ti se kao i meni.

По мени није баш дпбра логика,јер временом имаш 4 машине коју су скупо плаћене,све више губе на вредности а не изтађене...До 50 ха не треба више од 2 поуздана трактора..ал пошто верујем саборче да си у пдв као и ја па те притискају да набављаш нове машине онда купи мајора,нису се лоше показали.

Koliko sam shvatio @prnjavor3 kupuje mašine koje planira zadržati kod sebe, a sad se uz razne subvencije, podsticaje i šta već može nova mašina uzeti skoro u pola cijene.

Recimo mašinu od 50 hiljada plati 30, a za takvu polovnu bi dao bar 20-25 hiljada.
Umjesto mačka u džaku ima novu stvar, zna da sledećih desetak godina uz normalno korištenje neće imati neka velika nepredviđena ulaganja, a i osjećaj kad sjedaš dupetom u novo i vrijedi malo više. :)

Kupujem ih za sebe,kad sam kupovao novog JD izišao me pola para.Proljetos uzeo novog fergu i na njemu najmanje subvencije,ni 20% dok na strane ide do 30%.Traktori kod nas i ne gube toliko na vrijednosti tako da mi je to danas sutra lijepa penzija.Subvencije neće dugo trajati (na mehanizaciju) po programu ministarstva tako da sam išao da iskorisim do maksimuma.Zeza me jedino što mogu samo jedan traktor i jedno oruđe godišnje predavati ali sam svedno uspio komplet mehanizaciju obnoviti.Ove god ide vjerovatno još jedan traktor i tovilište za bikove.pravilnik izlazi za 20-desetak dana pa ću vidjeti šta se nudi.

По мени није баш дпбра логика,јер временом имаш 4 машине коју су скупо плаћене,све више губе на вредности а не изтађене...До 50 ха не треба више од 2 поуздана трактора..ал пошто верујем саборче да си у пдв као и ја па те притискају да набављаш нове машине онда купи мајора,нису се лоше показали.
Putine sta imas od traktora ?
Jel imas ti tog Majora ?

Putine sta imas od traktora ?
Jel imas ti tog Majora ?
Немам,има га комшија,солидан трактор,онако сав механички је био негде око 50 000 км,без одбијања пдв мсм...гледао сам да га купим,ал ипак сам остао веран Имт,и чека се ако Бог да нова седмица,само да изађе правилник.

Dzabe. Ne razumem kako su tako napucane cene polovnoj mehanizaciji kod vas. Na pik.ba vecina masina su skupe.

A ja se sinoc cudio. Citam postove da radis 25ha, imas tri traktora i hoces da kupis cetvrti. Sada vidim i zasto.... I ja bih svake godine kupovao po neku masinu, da imam takve uslove....

Nazad
Vrh