Slobodna diskusija o traktorima

Надам се да има довољно места на овом левом блатобрану за овај трокут (он је могао бити нешто мањих димензија за тракторе),
case51501.jpg

Цениш да ће се видети...пре ћу направити неки носач на задњем стаклу, да могу кад качим машине да га скинем, а после да га опет врнем...

Имаш ротацју, на тракторима, а они цепидлаче око трокута, који се види само у сумрак и ноћу када се приђе на 100нак метара од возила. Чему онда служи ротација, онако естетике ради...бем ти будала, само гледај у како да извуку лову од грађана...

Kada nema druge opcije dobra je i ta.Na 2 traktora sam bez problema namontirao na sredinu a kod jednog preostalog ide na sedište jer drugačije ne može i neću da montiram.

Pozdrav kolege,

Otac kupuje novi traktor pa me zamolio da se raspitam po forumu. Kupuje ili Claas Arion 620 cebis ili John Deere 6140R autoquad. Oba su 150 KS i 6 cilindara. Zamolio bih Vas za preporuke i ako ima netko iskustva, molio bih da napiše. Zahvaljujem

Meni se vise svidja Class

- - - - - - - - - -

Ne znam u kojoj temi da se obratim pa sam resio da napisem ovde. Drugar ima da proda original perkinskov motor 6ak od 105ks sa 250 radnih sati pa ga interesuje koliko bi mogao da dobije za njega?

Mislim da ukoliko zaista ima tih 250 radnih sati to je bukvalno nov motor a kad se uzme u obzir cena remonta taj motor ne bi smeo biti ispod 3000 evra.

- - - - - - - - - -

Potpuno se slažem .Ma lopovi samo gledaju na čemu da otkinu od jadnog naroda i da izmisle kazne treba ovu bandu naraniti!!!!

Narod je na ovim izborima izabrao tu bandu tako da je po tom arsinu nasem narodu takva vlast kanda po volji zato treba ocekivati jos vece namete i peljesenje seljaka.

To onda vredi dosta novaca jer se takvi motori ne mogu naci tako cesto da ne kazem skoro je nemoguce da se nadje takav agregat sa tim radnim satima.Kome treba motor da radi i bude miran platice a ko hoce da ucenjuje i svercuje taj gleda da ti sve obezvredi a ja sa takima ne divanim i teram to odma napolje iz dvorista.

pozdrav. trenutno stavljamo kamionski motor u traktor. i sad ja neznam kako sa pumpom visokog pritiska (PVP)? neki majstori mi kažu da obavezno ostavljam svoju staru pumpu, a neki kazu da ostavim onu koja je dosla sa kamionskim motorom? i kako onda na kraju?

Prilikom stezanja glava na Zetoru , stegao sam na 20kN, pocetkom godine sam spremao jednu parcelu za vocnjak spremacem i pomesao je ulje i vodu , merac ulja je bio beo i povisen nivo na max. Odradio sam bacanje vestaka tako i kad sam proveravao ulje vidim da je nivo normalan i da vise ulje nije belo. Sta je tu moglo da se desi i da li moram opet da skidam glave ?

Kupio sam IMT 539 pre 2 godine, nov. Imam problem - kada je hladan ide na 2400 obrtaja a kada je vruc smanje mu se obrtaji na 2100. O cemu se radi, ako neko zna?

pozdrav. trenutno stavljamo kamionski motor u traktor. i sad ja neznam kako sa pumpom visokog pritiska (PVP)? neki majstori mi kažu da obavezno ostavljam svoju staru pumpu, a neki kazu da ostavim onu koja je dosla sa kamionskim motorom? i kako onda na kraju?
Ja sam jednu jesen radio sa kamionskom PVP i morao sam je zameniti traktorskom jer se nije mogla prilagoditi traktorskom rezimu rada.Kod mene se radi o motoru BF6L913 a ugradio sam ga umesto BF6L912.Neke pumpe se mogu urezimiti a neke ne,zavisi od tipa regulatora.

aha. kod mene je stara bosch a ova sto dolazi sa motorom je lukas CAV, ko zna da li ce se i ona moci prilagoditi! kod mene su oba motora fiat, stari je oznake 8045.06, a ovaj kamionski je 8040.02
a kako za radilicu? majstori mi kazu da kad se kamionski motor stavlja u traktor da radilica mora ici na balansiranje jer ona iz kamiona nije balansirana, inace sve vibrira i nemoze tako ici?

aha. kod mene je stara bosch a ova sto dolazi sa motorom je lukas CAV, ko zna da li ce se i ona moci prilagoditi! kod mene su oba motora fiat, stari je oznake 8045.06, a ovaj kamionski je 8040.02
a kako za radilicu? majstori mi kazu da kad se kamionski motor stavlja u traktor da radilica mora ici na balansiranje jer ona iz kamiona nije balansirana, inace sve vibrira i nemoze tako ici?
To za radilicu da nije balansirana taj majstor je lupio a i kamionski motor ima veci broj obrtaja od traktora tako da bi vise vibriralo na vise obrtaja.Ako menjas karter videces i sam na radilici dali je negde olaksavana.

Dal bi ti bio problem da uslikaš malo te motore i na kom traktoru radis ovu transplantaciju?

ne bi mi bio problem. budem danas tokom dana uslikao. to je na fiatu 70-66.

samo. nije sve tako jednostavno. izkompliciralo se toga dosta. morat ce se stavljati razvod paljenja sa starog motora,i to zato sto na novi motor nebi stala uljna pumpa radi toga sto je na tom motoru PVP dosta niže. a htjeli smo drugi razvod jer je razvod sa starog motora krivo naštelan, a i i PVP ce morati ici stara, a i nju smo htjeli zamijeniti. pa ce se vidjeti da li ce se uopce raditi.

pitanje sledece za vase misljenje koje uvazavam za sve...moje gazdinstvo poseduje dva traktora a imam potrebe za duplakom do 50ks za teze poslove neznam zasta da se odlucim Foton 504,Yto 454,imt 549dw.imt 550.1dw.mtz 552,ili polovan imt 565dw ili sta vec mi vi predlazete

Nazad
Vrh