nikollaa
Član
Kod nas je najveci problem sto svi hoce danas za danas najkasnije za sutra, prekosutra vec nije dobro. Niko nece da dodje u subotu da radi u sredu ili cetvrtak nego dodju u utorak za sredu da rade,bar je tako u mom slucaju. Ja odmah kazem taj i taj dan mogu i kraj ako hoces cekaj ako ne trazi drugog, samo ne daj Boze kvara i mora da s eispostuje dogovor sa moje strane. A ima musterija kome odmah kazem dve nedelje ne moze,to su oni sto posteno plate odmah i sto je tacna povrsina.Ok slazem se da za 1-2h nema potrebe da neko nabavlja kombajn.Ko kupi kombajn uglavnom posle malo i poveca povrsinu sa pocetnih 4-5h.Dacu ti jedan primer komsije koji je pod psenicom ove god imao oko 4.5h.Sa te povrsine je imao 26t zita.U zetvi je jurio kombajn ned. dana i na kraju mu pokisne psenica,uhvatio talas 3-4 dana.Pre jedno 2 ned. dana odneo tu istu psenicu na otkupno mesto i sa 30 din mu skinu na 26 zbog loseg hektolitra 74 koji je opao bas zbog te kise koju je mogao da izbegne da je ranije skinuo tu psenicu.Blizu su nam njive ja sam moju psenicu skidao pre te kise i predao je sa 78-79 HL po 30din.Na razliku u ceni izgubio 90 000din + platio kombajniranje 540e.Ajd nek mi neko objasni da se njemu ne isplati kupiti Zmaj 133 koji kosta 3500e i mos ga u full remontovati za 1000e ako zatreba.Sluzice te 10god minimum za tu povrsinu bez da ga taknes kljucem.Pozdrav!