Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Da, esovan. Nosio juce kod par drugara da mi naprave, niko nece da se prihvati, posto je aksijalan u kucistu. To ne mogu lepo da obrade da bih se pomerao. Pravili kazu par puta i nista nisu uradili.
Poslao danas kataloski broj da pita cale u Austriji da vidimo dal ce imati
 
Potrebna pomoc,drugar hoce da proveri stanje lezaja na kombajnu i da uradi remont,ako ne grešim neko je pisao o uredjaju za ispitivanje lezaja pa ako moze neki kontakt...
 
Kod balansiranja bubnja na kombajnu, da li je dovoljno da je svaka suprotna sina iste tezine, ili sve trebaju da budu iste tezine?
 
Znaci izvagam sine i srafe i dodajem podloske da dobijem istu tezinu. Kad sve postavim onda okrecem i trebalo bi biti u balansu?
 
Hvala Maticu. Jos jedno pitanje, sta sa podloska koje su postavljen fabricki, da li i njih racunati u tezinu sine, ili ih vratiti na isto mjesto gdje su bile? Imaju tri podloske na dvije sine..
 
Skini sve,ocisti lepo,vracaj sine kako ti je receno i onda na kraju dodajes podloske,tamo gde treba...P.S Moras skinuti kais od doba.
 
Meni je baća matić dao isti savet letos, mada sam se ja oglušio na njegove savete, upario sam po dve da budu iste težine, jednu lakšu i jednu težu, i onda slagao na dob par po par... Jbm li ga, kako mu bude... Dve šine su bile pukle pa su stavili nove, ostale su ostale na svojim mestima, i to je pitaj boga kad urađeno u zadruzi dok je kombajn još bio kod njih, oni su sa njim skidali oko 200 kj godišnje, posle je kombajn tako kod mene radio 12 sezona, i ja sam rešio da ih zamenim prevencije radi... Ja doduše ne radim puno, do 100kj godišnje...
Ne kažem da je to pametno tako uraditi, i da tako treba, samo prenosim iskustvo...
Svakako je bolje uraditi kako bog zapoveda...
 
Ja sam prije 4 godine kupio nove sine, i kad sam ih postavljao, postavio sam da svaka suprotna bude iste tezine. I nisam imao nikakvih problem, ne trese. Ali imam nesto sto me nervira, pisao sam vec o tome grije mi se lezaj na desnoj strani( nije to sad da bude vruc ali u odnosu ma lijevu stranu dosta je topliji). Sad sam skinuo sine, izvagao ih, ( imam jednu smotanu). 4538gr, 4525gr, 4533gr, 4537gr, 4604gr, 4598gr, 4541gr, 4536gr. Kad ih sve napravim iste tezine, postavljam pa vidjecu onda sta ce biti...
 
Meni je prvo palo na pamet da li je dob bez šina u opšte u balans... Ja imam zmaja, pitanje je da li su u fabrici u opšte upicanili sve... To bi teoretski trebalo sve skinuti pa odneti nekom ko balansira da to sve upicani, al ko bi to radio...
 
Kod mene fabricki imaju tri podloske po 16gr. Sad da li su one za balans rozetni ili sine pojma nemam..
 
Zmaj 142,trazio sam malo po brzoj pretragi ali ne mogu naci jel neko pisao koliko je otprilike tesko grlo ?,normalno sa lancem unutra.
 
Jedna ozbiljna dilema,trebalo bi Zmaj da dobije zamenu ...još nisam krenuo da gledam ali na šta da se baziram dominator 76,86 ili nh tx 30,32 ili jd 1075,1177 ? Delovi,pouzdanost..treba mi kombajn za duži period.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 
Nazad
Vrh