Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Sta moze biti uzrok grijanja lezaja na bubnju. Prosle godine primijetio da se grije, pred ovu sezonu ga skinem i zamijenim i opet ista stvar?

Ja imam ugradjene vec 6-7 godina na dzoniju pozadi, pratim secku i pri okretanju dobro dodje. Jako koristna stvar, i radi sve bez problema kad je kombajn pod punim opterecenjem
Aco da li su ti kamere povezane sa monitorom žicom ili bežično?Ovo kod mene je bežično i mnogo se prekida nestaje slika i nije dobro.Pokušaću ovih dana da se pozabavim time nekako i da resim to.Ne volim da nešto imam a da ne radi kako valja.

Najlošije investicija, reklamirao sam, kaže vrati, šta vrati, naplatio se da razvučem struju sve upakujem, mada sam možda i trebao da im vratim. Kamere brljave nemaju dobar signal. Zadnju moram da dižem gore na krov da bi iole bilo bolje. Inače je prodavac iz Batajnice, mada mi je adresa bila iz N. Pazove, znači ne preporučuje.

Trebao si uzeti el.kontrolu obrtaja osovina iz agro elektronike.Zvučni i svetlosni signal kada stane neka komponenta i zdravo đaci.

Koliko se to greje? Svaki lezaj u radu se zagreje do neke radne temperature.Da li se tebi toliko zagreje da iscuri mast iz njega i propadne lezaj posle dva dana rada ili se drugačije manifestuje to zagrevanje?Znamo koliko se bubanj okrene puta u minuti i lako mozemo izracunati koliko je to okretaja u toku radnog dana.Da nesto nije u redu on bi se raspao istog dana kada ga stavis a isto da nesto jako nije u balansu to bi vec primetio na razne načine

pa recimo da bude dosta vruc, dosta vise nego na suprotnoj strani ( on je samo malo topao). Nije se lezaj raspao, ja sam zdrav lezaj skinuo i stavio nov I odradio 300 rs sa njim samo sto se grije. Bubanj sam balansirao prije 3-4 godine kad sam stavio nove sine. Jedino da nije otisao iz balansa, ali osjetio bih jer nista ne trese. Bubanj se okrece oko 1040 obrtaja u minuti. Greska moja, nesto sam pomijesao, sad sam se sjetio lezaj sam zamijeno pred kukuruz i na 400 obrtaja bude samo malo topal.. Jos da dodam da kolega ima isti kombajn i kod njega bude samo malo topal ( kad je mijenjao sine samo ih stavio, nije ni vagao ni balansirao), i ne grije se.

Lezaj je bio fabricki na njemu, nikad mijenjan nije, po tom lezaju sam kupio ovaj lezaj..

Jednoredni kuglicni lezaj u samo podesivom kucistu. Vidjecu u katalogu oznaku pa cu napisati..

Gde bi mogao naci gumice za klesta kocnica za klasov kombajn? Sigurnost Zrenjanin ima ali su jako loseg kvaliteta. Metal Rad Indjija ima nekadasnji Fag ali nece da proda gumice. Almeks prodaje samo komplet klesta.

Mislio sam da je manji prečnik i da je oblik kao šešir. Ovo ne bi trebao biti problem, možda čak i imam. Fi 60 mislim da nosi audi 100 C2 i C3. Sad ću malo prelistati kataloge a ti vidi i spoljni prečnik i debljinu gumice. A prahobran iliti zaštitnu gumicu takođe slikaj. Ona je vrlo bitan deo sklopa.

Nazad
Vrh