Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Losa godina losa politika sve lose... Ko kupuje taj ima pare za novo, a ko nema taj ne uzima nista retki su sto se batrgaju pa seku usi krpe **greška.. Prodavamo polovne kupujemo polovnije i eto ti. A ako nastave jos ce polovne vise obezvrediti kao i nas same.

a od koje godine su poceli zeleni,s obizorom da sam vidjao po oglasima to godiste ali su bili crveni ?

Ne moze biti 80 godiste nikako, 1080 se proizvodi od 82 god. Na njemu je motor 5 cilindara, ne moze biti 4cilindra, i nije 59kw, vec ima dvije varijante 82 i 87 konja. Posle 85 godine svi su zeleni. Na njemi nije problematican varijator kao na prethodnim serijama. A i cijena je smijesna..

Ozbiljni pregovori za pocetak sklapanja ovih beloruskih kombajna u mojoj opstini, Batocina, ovaj kombajn je stigao u jednu firmu koja vrsi otkup..
d9caafbe7373d8ff4a583126a8d7062b.jpg

Sent from my C6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
M900 i M922 su isti kombajni, do 78 godine nosi oznaku 900, posle 78 godine nosi oznaku 922. M1002 je isti kombajn kao 900 i 922 samo ima motor 5 cilindara, a 900 i 922 motor sa 4 cilindra. M 980 i 1080 vec imaju dosta druga i bolja resenja. Ovaj sa oglasa je m 900 samo ofarban, nisam ni zagledao toliko prvi put. Nosi motor 4 cilindra 75konja, ima uski zadnji trap, nosaci vitla su sa starije verzije hedera, ima one bocne reduktore sistem mijesalice veliki i mali zupcanik...

Није,варијатор је другачији.

- - - - - - - - - -

МаркоСрета,колики је хедер,имаш ли слику унутрашњости,то би био добар посао,изгледа фин комбајн.
Na ovom je heder 4,2 a motor je mercedes.. nemam slike iz kabine ali imas na netu ,kucaj gs 812 palesse

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

hvala kolegama na objasnjenju ,ovi kombajni mi izgledaju interesantno ali nisam znao u cemu je razlika izmedju tih serija,ali u svakom slucaju ljudi su spremni na sve pa i da ofarbaju ceo kombajn da bi licio na noviju seriju:sta:

Na korpi (podbubanj) su mi potrošene šine. Prva i druga su dobre a kako ide dalje sredina je potrošena u odnosu na krajeve 5-6 mm. Dali je dobro to navariti pa poravnati brusilicom ili ostaviti onako neravno od vara? Dali ću dobiti bolje izvršavanje ako to poravnam ili se neće ništa promjeniti? Kod podešavanja korpe vidim da se radi u milimetrima a ovdje se potrošenost vidi okom.

Marko kod nas je bila demonstracija takvog kombajna u radu ali nismo mogli steci nikakve utiske jer su sa kombajnom dosli pajseri{nemogu reci da su majstori jer pojma nisu imali kako da pokrenu kombajn} iz fabrike koji nisu razumeli ni nas ni kombajn.Za 2 sata koliko je trajala prezentacija jedva je obisao 1 krug ovo neznaci da je kombajn los nego samo da su neprofesionalni .Kombajn mora publiku da odusevi zato se i organizuju prezentacije,inace izgleda veoma masivno i jako

Na korpi (podbubanj) su mi potrošene šine. Prva i druga su dobre a kako ide dalje sredina je potrošena u odnosu na krajeve 5-6 mm. Dali je dobro to navariti pa poravnati brusilicom ili ostaviti onako neravno od vara? Dali ću dobiti bolje izvršavanje ako to poravnam ili se neće ništa promjeniti? Kod podešavanja korpe vidim da se radi u milimetrima a ovdje se potrošenost vidi okom.
Mislim da bi manje bolelo ako bi korpu obradio na glodalici nego da je navaruješ. Svako varenje-navarivanje je velika deformacija, sigurno bi bilo gore nego sada.

Послато са BV6000 уз помоћ Тапатока

I to je jedan od načina da je poravnam ali se bojim da ća visina šina, od žica do vrha, biti mala pa mi korpa bude suviše glatka. Kad te šine imaju svoju visinu nešto sam sigurniji da će izvršavanje biti bolje. Možda i griješim.

Nazad
Vrh