Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Luka pa nije isto terati "zmaja" i voziti "Klasa". To je ko da porediš vozače FAPa u kožnim jaknama i sad neke šofere "mečkedesa u belim košuljama.

Продан комбај синоћ га гледао и јутрос погледам реко ајде назваћу касније човека сад отворим оглас да узмем број кад нема огласа😭
Kolega pogledaj ti i onog dominatora od 21000 ako je dobar ne razmisljaj mnogo.

Ruku na srce, ali Dominator 88 za 21k je verovatno daleko od dobrog i očuvanog kombajna..... Jbg prevoz oko 4-4,5k. Carina i AMSS i ostali papiri da su samo 1k... A mnogo su više, ... I prodavcova zarada... Ispadne da je tamo kupljen skoro kao otpadno gvožđe, a hoćete da ovde radi skoro ko nov.... Ipak ne ide, verovatno baš tako glatko.... 4gume dobre 2k.... Motor 1k... Itd itd.... A o ceni originalnih delova ne treba pričati ako hoćete da nešto traje kada se zameni.... 1 originalni drveni ležaj je preko 50e komad... A ima 10 na osovinama slamotresa i 10 na dotresačima....

Luka pa nije isto terati "zmaja" i voziti "Klasa". To je ko da porediš vozače FAPa u kožnim jaknama i sad neke šofere "mečkedesa u belim košuljama.
Treba uveče leći sa njom u krevet!!!
Šta će ti KOMBAJNER u krevetu
Daj da se sredi dotera nek nokte pušća, fruzuricu neku, na žensko da liči!!!
A ne da ruke budu kao djonovi!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Сада сам звао за оног доминатора 88 комбајн нема климу, нема хидро погон.Човек са којим сам причао је само окачио оглас за пријатеља који је у Немачкој па ће ме он звати.

Još se vozi klas evropa a dominatore mnogi tek priželjkuju.
Ima tek 61 god, nema uslov za penziju :D
097758c25debeed04f9740cfa43ba530.jpg

Ruku na srce, ali Dominator 88 za 21k je verovatno daleko od dobrog i očuvanog kombajna..... Jbg prevoz oko 4-4,5k. Carina i AMSS i ostali papiri da su samo 1k... A mnogo su više, ... I prodavcova zarada... Ispadne da je tamo kupljen skoro kao otpadno gvožđe, a hoćete da ovde radi skoro ko nov.... Ipak ne ide, verovatno baš tako glatko.... 4gume dobre 2k.... Motor 1k... Itd itd.... A o ceni originalnih delova ne treba pričati ako hoćete da nešto traje kada se zameni.... 1 originalni drveni ležaj je preko 50e komad... A ima 10 na osovinama slamotresa i 10 na dotresačima....
Neko te je dobro nalagao, ne moguce da prevoz kosta 4-5k evra. Sad da ne lupam koje su prave cifre mogu reci da je najmanje duplo jeftiniji transport.

@grunt Do zavisi do ukusa, ja bi na primer prije uzeo polovnog claas arion-a nego novu armu.

@DraleTD Ja imam deutz fahr m2680, i u mom kraju je dosta zastupljen "dajc". Prvo jer su jeftiniji od claas-a a drugo jer su delovi jeftiniji. Garantujem da on ni malo ne kasni za claas-om (barem stari oko 80-90-ih godina). Najvise je zastupljena serija m30, tacnije 3580. Mogu tjerati adapter od 5-6 redi, neki imaju hidromat i djojstik, vise elektro komandi nego na claas-u itd. Nemoj da bi uzimao kombajn bez klime NIKAKO, dosta preprodavaca ti kazu kako se klima lako ugradi jer je vec sve pripremljeno. Ali de nadji majstora koji ce ti napraviti klimu na kombajnu od nule.
Ja sam trazio claas-a 68s, heder 3m, cinkovan kombajn, izmedju kabine i motora je bunker itd. Medjutim, nisam mogao nista naci za 20 i neku hiljadu eura, svi hoce preko 25k evra sto je suludo. I ovaj dajc naleti pred psenicu za povoljnu cenu i kupim.

A koji je nov do 100k evra kod nas?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Avero i Sampo do 100k,dajte se uozbiljiti malo.Dajte mi link do tih kombajna novih za te pare, nadjite ih na stranim sajtovima i okacite ovde. Za te pare nemož uzeti Avera bez žitnog hedera a ne komplet kombajn.

Nazad
Vrh