Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Avero 160 je bio preko 100k, mislim 120k ali nisam 100% siguran.

Meni stvarno krajnje smesno izgleda ovo sa kineskim kombajnom, da li bi neko koknuo tolike pare za njega?
Znamo svi kako je za njihove delove, ima ih prvih par god posle snalazi se.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Да мислио сам тако нешто учешће ово оно е сад не знам можда и полован али не стар 100 год јбг десетак валда може да се купи пристојан комбајн за 40-60 000е?

Nema vajde od ucesca, sta god ko kaze. Ja i otac se pobijemo ako radimo nesto po pola a kamoli da je neko treci u pitanju.

Ne mislim na kombajn koji nosi 4m heder i 4-redni adapter za kukuruz. Kombajn koji nosi 5,2-6m žitni heder i 6-redni kukuruzni adapter nije ispod 130k eur žitna varijanta i to neki klot najosnovniji model,bez adaptera.Adapter 28-30k eur ili više 6-redni sklopivi. Sve ovo + pdv.

За Авера 240 сам чуо да су мекани да их кукуруз сатре. То ми рекао човек из Куле који га је међу првима купио, наводно је доста нежан комбајн. Е сада шта је истина ја нисам меродаван ове године сам се први пут возио у једноме и ја сам одушевљен тим комбајном како то брзо иде у кукурузу.

Malo skocile cene poljo proizvoda i vecina samo razmislja o novom, polovno bljak.
Bili neki kod mene gledali traktor pa pitaju ima li neko da proda kombajn. Reko ima jedan u selu Lexion, prijstelj prodaje.
Pita taj lik koliko je star. Kad sam rekao da je 2000. malo je falilo da se ispovraca. Kao to je fuj, staro, izradjeno, krs, 20 godina itd itd.
Nisam hteo da se raspravljan, al mislim se u sebi sto pitas za polovan. Najbolje kupis nov za 200+k evra i miran.

Pojasni?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Ima kod nas u opstini 3 komada… ne kazem da ne rade, ali su na prodaju, ne kazem sad da ne valjaju nista samo kazem po meni je van svake pameti dati tolike novce za takav kombajn… bolje za iste uzeti neku profi polovnu masinu i brze zavrsavati posao… na jednom je riknuo motor u drugoj godini, a u trecoj sto puta neki zastoji.

Malo skocile cene poljo proizvoda i vecina samo razmislja o novom, polovno bljak.
Bili neki kod mene gledali traktor pa pitaju ima li neko da proda kombajn. Reko ima jedan u selu Lexion, prijstelj prodaje.
Pita taj lik koliko je star. Kad sam rekao da je 2000. malo je falilo da se ispovraca. Kao to je fuj, staro, izradjeno, krs, 20 godina itd itd.
Nisam hteo da se raspravljan, al mislim se u sebi sto pitas za polovan. Najbolje kupis nov za 200+k evra i miran.
Ko je stariji seća se na forumu kad sam kacio slike i pričao o Agrotronu 175 sa 7000rč kupljenom u Poljskoj za 14000e. Ima to već 5 6 godina, možda i više. Eno i dalje radi ( a što i ne bi radio), bez nekih većih problema, vodena pumpa je ovih dana menjana, ali takav noviji traktor košta mnogo više.

Isto i Case kombajn 1640, malo jeste stariji, kabina sa strane ali kombajn sa relativno malo sati ima još da taljiga godinama, nebitna godina proizvodnje. A za neko gazdinstvo od 100-150ha, radi posao odlično.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Ima kod nas u opstini 3 komada… ne kazem da ne rade, ali su na prodaju, ne kazem sad da ne valjaju nista samo kazem po meni je van svake pameti dati tolike novce za takav kombajn… bolje za iste uzeti neku profi polovnu masinu i brze zavrsavati posao… na jednom je riknuo motor u drugoj godini, a u trecoj sto puta neki zastoji.
Ja sam ga vozio 10 godina. Za tih deset godina sam se tri puta sa njive vratio kući. Prvi put je bio ležaj na pogonu ladje, drugi put ležaj na osovini slamotresa, i treći put ispala spojnica na lanci u grlu. Svake godine je radio od 500 do 700 jutara. Pred svaku sezonu se isprekontroliše i zameni šta treba. Ništa veliko na njemu nije radjeno za tih 10 godina, par ležajeva i koji kajiš. Devete godine sam menjao krajeve spirala u bunkeru i luli i to je to.

Ima i kod mene jedan Avero, kupljen nov pre x godina.To je zvrk od kombajna kako ide.Bez problema može u isti koš sa Tucanom 320.

Ne znam pošto su sad novi Dajčevi kombajni, kod nas u kraju nisu zastupljeni ali su dobri. Gledam pre neki dan Deutz Fahr C6205, pravo dobra mašina.
Laverde isto nisu loše, ima u selu jedna mala M180 nova je kupljena i sad već ima pozamašan broj radnih sati, ljudi su prezadovoljni, radi kao doksa.

Ja sam samo rekao svoje misljenje… ko voli da sedi 400 sati umesto 200 za iste novce samo neka ga.
Takvih je malo. To jest, ko kupi kombajn da uradi samo njegovo pa onda sa većim kombajnom će i pre uraditi. Ali praksa je pokazala da sa većim kombajnom dolazi i više posla tako da opet ćeš sedeti isto sati u kombajnu ali ćeš više uraditi. E sad, treba znati svoje mogućnosti i potrebe za poslom pa spram toga uzeti i kombajn. Ja sam uvek za varijantu novog ako postoji mogućnost. Sa novim si miran 5 godina, sipaj i teraj. Posle 5 godina kreću polako ozbiljniji remonti...

Nazad
Vrh