Slike voćnjaka

Odg: Slike vočnjaka

kada mislite početi sa berbom jabuka?
evo par slika od nekih sorti koje bi se mogle početi brat.
ajdared
19bon.jpg

n3vk7m.jpg

gloster
13zmlpl.jpg

j5b60p.jpg

red čif na 26 4 godina
i4mrfn.jpg

red čif na 106 3 godina
10crdcg.jpg

Post je spojen: [time]четвртак, 02. септембар 2010. 13:03:24 MST[/time]

spejiv.jpg

i greni koi se neće brati još sigurno do kraja meseca
2r6cjn8.jpg

29pu9dy.jpg

Juki zbog čega imaš jabuke dolje na zemlji? Savijač, jedna drugi izguravaju, vjetar-nevrijeme?

Inače mi smo obrali Galu i Elstar. Jonagold ću krajem tjedna počet brat jer po jutrošnjoj analizi bi trebao još par dana ostati na stablu. Nakon toga ide Gloster, a Zlatni i Ajdared će još sačekati. Granny ide zadnji.

Gala

Uploaded with ImageShack.us

Zlatni delišes

Jonagold

Ajdared

Heh, ja obrao čadel prošle nedelje a gloster sad za vikend (za hladnjaču)

Jonagold i ajdared će najverovatnije ići početkom sledeće nedelje...

Bećarina pusta je napisao(la):
markodim je napisao(la):
Becarino, cime radis analizu?

Tvrdoću određujem sa penetrometrom, škrobni indeks sa otpinom kalij-jodida, a suhu tvar sa refraktometrom.

praviš li sam rastvor kalijum jodida (voda+jod+kalijum jodid) ili ga praviš od jodne tinkture razblažene u vodi?

valhalla je napisao(la):
markodim je napisao(la):
Becarino, cime radis analizu?

Tvrdoću određujem sa penetrometrom, škrobni indeks sa otpinom kalij-jodida, a suhu tvar sa refraktometrom.

praviš li sam rastvor kalijum jodida (voda+jod+kalijum jodid) ili ga praviš od jodne tinkture razblažene u vodi?

Sam pravim.

Juki zbog čega imaš jabuke dolje na zemlji? Savijač, jedna drugi izguravaju, vjetar-nevrijeme?

najviše na zemlji ima ručno pokidane koje su oštećene od grada,ili ožegotine od sunca, mada imam problem sa kukuruznim ( valda plamenac) oko peteljke jede jabuku i to dosta duboko pa takve izbacujem i ide prije branja sa padavicom u preradu

Jabuke su vam :D! Ja navijam za gloster i red čif , a i jonagold i zlatni su ok.
:ppozdrav:

Conferans je napisao(la):
314aywp.jpg

Ovo je zasadjeno u februaru mjesecu 2008.
Pozdrav za Harry-a iz Gradacca.Zahvaljujuci njegovim patentima vocnjak je uredjen ovako
Post je spojen: [time]1261230367[/time]

Fenomenalno! Ako nije tajna koji su to patenti?

ovo stvarno obećava ! ::svaka cast:: trebalo bih pod hitno uraditi podporu stubova u redovima već je bilo roda , naredni bih mogao izlomiti grane i posavijati stabla . valjalo bih i zalivanje na prvu žicu pa i protiv gradna mreža koja će biti sigurnost u budućoj proizvodnji :cao:

zdravo svima,strana je super...mi smo novi clanovi i sve vas pozdravljamo :cao:
hteli bi da neko nam napise malo vise o podizanju vocnjaka od sljiva,nasa zemlja sadrzi puno vlage preko cele godine,a pogotovo zimi.dali odgovara sljiva,koja sorta i kako uopste zapoceti pripremu i sve ostalo...bili bi vam veoma zahvalni.vasi vocnjaci su super ::svaka cast::

@ bosanac iz bosne, koji je razmak između redova kod ovih šljiva? Nešto mi se čini mnogo velik razmak.

Nazad
Vrh