Skladištenje zrnaste robe

Da, moglo bi i sa žabicama pa smotati žicu da ne popusti žabica.

Bilo bi dobro da se cuje jos mišljenja.
Moj kos iliti cardak slicnih dimenzija kao tvoj opsiven drvenim letvama X godina koristio bez problema (moje iskustvo). Radio sam i sa armiranu mrezu fi 6 okno 10*10, 2 rebraste mreze 12m obim, precnik oko 4 m, (naravno opsivena iznutra sitnom zicom) i stavljao sa vlagom od 16-16,6%. Sproleca ide sve tel-kel, siptarima na 250T razlika od 4 din. racunaj. Neznam da postavim slike na konp. pozovi me na tel.060/71-59-795. da ti posaljem na viber. pozzz

Da, klasično šalovanje, to bi bila jeftinija varijanta od navojnih šipki, pogotovo ako se ima žabica, a mogla bi i deblja žica pa usukati isto princip šalovanja
Nekad sam kod moje gradnje opsluživao rođaka, pa sam malo radio sa žabicama, žica je bila fi 6, neznam dali se može raditi i sa fi 8.

Ali izduva lom i prašinu koja bude prilikom kombajniranja i kada to pada na jedno mesto prilikom skladištenja prvo se tu kvari,greje,buđa.
Ja recimo imam duvaljku koja ima mali puž sa sitom spolja koji dozira u duvaljku i dosta toga loma,sitne nečistoće i semena korova izbaci ti pored duvaljke.Ona je sa motorom od 5,5 kw i ima solidan kapacitet.

Nemam nigdje prostora smještaja za pužni transporter, dvorište malo, a duvaljka ima daleko veće mogućnosti utovara istovara prebacivanja. I mene zanima slika te duvaljke od emigranta.

Ovako nagrubo možda bi bilo optimalno oko 5.5 kw, jači su preskupi a slabiji sporo rade, a ja trenutno i nemam više kukuruza od 20 tona, ali mogao bih dodatno osloboditi možda do 100 tona skladišta, imam dosta površina za podno skladište.

Verovatno ću i ja prodavati moju duvaljku čim skinem kukuruz ove godine.Mislim da mi više neće biti potrebna jer planiram aktivirati silose.Imaću dve za prodaju,jedna od 2,2kw i druga od 5,5 kw.

Nazad
Vrh