amper91
Član
После колико времена та храна може се користи?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

Ja mislim da moze bez problema. Cuj misljenja i drugih.Kolege pala odluka da se priprema čardak za zrno kukuruza za sledeću sezonu. Čardak je rađen za klip kukuruza, dimenzije na ge, duza strana 8m a kraca 4m, širina unutra 1.3m i visina zida 2.2m. Vidi se na sliki da zidovi imaju betonske stubove uglavnom u rasponu 1m osim na unutrasnjoj strani nekoliko stubova na raspon 1.4m. Pitanje je dali su ovi zidovi dovoljno jaki za punjenje zrna kukuruza do vrha, to jest na visinu 2.2m.
![]()
Ja sam zidao betonski blok purpenom ali visina je 1,8x3,5x3,5 po sredini je pocelo da se savija zid pa sam morao da stavim dve drvene grede i evo tako je držalo psenicu 3 mesecaZnaci postoji opasnost za izbijanje cigle, a kako bi bilo da se na polovini ili niže postave štafle ili cijevi sa obadvija strane spolja pa ih pritegnuti navojnom šipkom.