Tačnije Feroplet.https://feroplet.rs/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam je koristio.Postoji cinkovana metalna mrezica u rolnama sirine 1m koristi se za izradu sita. Ja sam njome oblozio drvene cardake. Firma je iz Rume, guglaj sito mreza Ruma.
Postoji cinkovana metalna mrezica u rolnama sirine 1m koristi se za izradu sita. Ja sam njome oblozio drvene cardake. Firma je iz Rume, guglaj sito mreza Ruma.
Kolega kucaj u Googlu Silo Sweeper, a mozes i na YouTube isto... To je mali puzni transporter u duzini poluprecnika silosa, funkcionise tako sto se upali i sam polako vuce masu u sredinu silosa i kako dodje do patosa tako se sam pomera malo ka napred (sam sebe vuce ka zrnu) i isprazni silos 99%, ostane posla samo za metlu.Ovo i mene zanima, tj. neke moje drugare (ja nemam silos) koji imaju one metalne silose od rolovanog lima. Kod njih je prečnik (po sećanju pišem) oko 4.7m, toliko je i u visinu. Silos je postavljen na ravnu betonsku ploču, po dnu dužinom celog prečnika ide tunel od perforiranog lima koji izlazi napolje na jednom kraju kroz zid silosa, i služi da se u njega nabije velika turbina za ventilaciju. Sa centra silosa sa dna ide ukoso na gore jedna cev kroz koju se ubacuje mali pužni transporter koji izvlači robu iz silosa. Iz malog puža roba upada u drugi veliki puž koji robu dalje nosi u prikolicu. To sve funkcioniše dobro dok ne ostane nekih vagon (i preko) unutra i onda mora da ide lopatanje. To je uglavnom već svima poznato...
E sad, neki od tih mojih drugara žele da dodaju još po koji silos, ali sada bi namenski pravili temelj za njih. Da li neko ima neku ideju, sliku ili neki savet kako da se odradi ta ploča tako se olakša vađenje robe iz silosa? Ako me sećanje dobro služi, negde na netu sam video slike da je u takvim silosima u betonskoj osnovi napravljeno dva kanala (pod 90 stepeni) koji služe za ventilaciju, na žalost više ne mogu nigde da iskopam te slike sa neta. Sad se ja pitam da li bi moglo tako u neki kanal staviti i pužni transporter da vuče robu napolje, mnogo manje bi se lopatalo jer bi otvor puža bio bar za nekih 50-70 cm niži od ove trenutne varijante? I kako bi se rešilo ponovo dizanje izvučenog zrna na neku visinu da može da se ubacuje u drugi veliki puž koji bi zrno vukao dalje u prikolicu? Svaki savet je dobrodošao!
Evo kako to sad ide:
Kolega Zorane, kolika je bila vlaga kukuruza?
I jel se meni samo čini ili je mreža na dnu ubetonirana?
Zorane nije mi bas jasno kako si spajao armaturne mreze ?
Pročitao prvu starnu pa sam pomislo da tema ide u drugom pravcu. Nisam baš bio raspoložen da čitam 70 starna. Da li u temi ima još zanimljivih rešenja i ideja? Tako nešto (sa prošle strane) bi mi odgovaralo. Što ti kažeš matalna žica za komarce jer je ova čini mi se krupna za pšenicu. Takodje pravio bih je samo u gornjem delu (iznad 2m) dole levak , a i prostor mi ostaje slobodan.Samo jedna stranica u rikverc....