aca74
Član
Ima li iko preporuku kod koga kupiti spiralni transporter zrna, tj kojeg proizvodjaca izabrati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jedno pitanje drugari,kada stavite tu mrezicu na cardake kako se borite sa navijavanjem snega i kise?
bude li vlage0?
Ima li iko preporuku kod koga kupiti spiralni transporter zrna, tj kojeg proizvodjaca izabrati.
Ovom zadnjom recenicom si potukao predhodno napisano, gde navodis da transporter iz vise delova cuva zrno, sto nema nikakve veze...za lupanje zrna je najveci krivac ''zazor'' unutar transportera i poluprazan rad istog... a to sto je osovina "izjedna" moze biti samo prednost, nema crkavanja sredisnjeg lezaja i zagusenja pri upadu nekog predmeta jer sve izlazi na drugom kraju, kod transportera iz vise delova bice malo ''el fiziko'' a kamijon ce se puniti na nekom drugom mestu jer nece cekati vise casovni zastoj...Spiralni transporteri definitivno naprave odredjeni deo stete, ali ako je transporter uradjen kako treba i ako se rukuje kako treba steta je minimalna.Transporter od 9m (koji je najcesci za ove nase potrebe) bi trebao imati osovinu iz tri dela, odnosno jos dva lezaja unutar "cevi" da spirala ne bi "padala" na zid i tu hvatala i lomila zrno.Napisao sam tri dela, ali i dva piju vodu, dok osovina "izjedina"..... Druga stvar, neko je ovde odabro "puz" fi 220mm, treba to "na'raniti". kada zrno gura zrno, lom je minimalan. Drugim recima, transporter mora biti maksimalno uposlen, (pun) da bi lom bio minimalan.
Takodje i moja preporuka.Moja preporuka kod Prokica iz Macvanske Mitrovice!
Kod mene je dole i nemam nikakvih problema.Proizvodjaci spiralnog transportera rekose da ako stavim motor dole mogu vislje da podignem transporter, a ako je gornjem delu motor dizanje se moze obaviti do visine od oko 5 metara. Kakve su Vase preporuke za motor, jer nije problem ako je dole.
Za sada uzimam od 9 metara, fi 160, proizvodjac hmmm Prokic.
Jok brate.Na golu zemlju suvu kao pesak.Nemam za sada insekata nego sam mislio da li ide preventivno neki fungicid insekticid ili sta vec??Psenica ide u brasno.Na najlon,ili kako? Tablete ubacuješ samo kad ima žižka
A i sneg može da navejava.Aco zatvori i taj zadnji red letvi,hoce tuda vrapci da ulaze.