Skladištenje zrnaste robe

Auuu al ste pametni ...:pcelac::
Kupovao sam ja kod tog dotičnog prošle godine, pa se cena dala dogovoriti za 270 din na količinu od 50 vreća, zato sam vas i pitao. Sada mi treba malko veća količina ::namigivanje::.

Danas stigla i namontirana ispomoc za ledja pri skladistenju zrnaste robe...
img20140904183936.jpg
[/IMG]

Tajne nema.
Odlucio sam se za fi 160, duzina je 9 metara, ima jos slika, al me nesto zeza, bice ih. Motor je 4 kW, trofazna izvedba, pa sam i trofazni produzni pravio. Manji motor za tu duzinu ne mere, kaze proizvodjac. Cena je kod Prokica 100 evra po duznom metru, tako da je placen 900 evra. I rece da je prebukiran za ovu godinu, vise ne prima narudzbine. Cena je franco dvoriste. Za 9 metara sam odlucio da bolje bude 1 metar duzi, nego kraci. Visoko dize ihahaj, al kaze bolje ga zakositi pod manjim uglom.
Hvala na zeljama, silos tesko da zaradi, ali neka ovu muku prebaci kako valja, i da muka prezimi, ako se uopste vlaga bude spustila na prihvatljiv nivo.

Aco,jel' usipni koš zavaren ili je montažan? Ako imaš podno skladište,greška je što koš nije montažan (ako nije). Prvom prilikom kad budeš vadio robu iz skladišta videćeš zašto je bolji montažni... Motor bi trebao da je gore postavljen sa prenosom na lanac. Koliko mi se čini ovde je na kaiš-remen. Zaštitna mreža bi trebalo da je postavljena višlje jer ovako ipak može da se desi da nekom stradaju prsti. Dobro je što ima ta na cevi ali trebala bi i jedna višlje koja bi mogla biti na šarke,zbog čišćenja. Ovo ti je moje mišljenje i možda se nećeš složiti samnom u svemu,ali.... Mislim da ne grešim.

Sinisa nije montazni usipni kos a znam za tovarenje sa podnog skladista da je bolje tako, medjutim ja podnog skladista nemam niti ima potrebe. Zato sam i narucio motor dole opciju. A po recima majstora nije problem prerada na motor gore. Ima kajs ja nisam video opciju sa lancem. Sto se tice mreze slazem se a mislim da nije velika mudrost napraviti jedan ram gore tj malo vislje. Vidim ja to moze biti vrlo opasno pogotovu za maloletna lica.

Mozda cu ici i manji fi, posto mi je potreban za prebacivanje gotove hrane za svinje, a to je svaki dan po 400 kg... Koliko bi me otprilike kostao puz duzine 6 m, da ga sam pravim ?

Nazad
Vrh