Skladištenje zrnaste robe

Kažem za Kiša , ali i od 15% je sigurnije 14%.
Jbg. poklopilo se pa sam mislio da meni kazes :ppozdrav:
Dragane, zidacemo celevlja dogodine ponovo, al i to nije strasno samo da ih ne zidamo nazimu :haha:

- - - - - - - - - -

Sto se tice vlage ne pridajem mnogo brige, 15% je puska sta sam stavljao ranije.
prosle god. kotarka nije bila zatvorena do gore, jedno pola metra, pa kad je iznenadio onaj sneg pocetkom decembra prepnem se gore kad ono debeo sloj snega stoji na kukuruzu, nista mu nije ni to smetalo, pre mesec dana je izasao iz ambara zdrav.

U planu je kupovina puznog transportera dal sad ili na prolece videcemo, pa me interesuje koji biste mi preporucili? i koliko loma prave? jer bi kukuruz koji transportujem puznim transporterom prodavao, pa me brine lom..

ako hoces pravi, ima ovde u selu jedan godisnje prodaje preko 100 kom. Sigma mol

1426561_567853403290626_1463247180_n.jpg

Foto montaža ili stvarnost? Kod nas u selu 97-me je zviznuo betonski silos od nekih 100vagona kapaciteta pa mi zato ovo deluje kao moguće ali.... Možda i nije!

Kako to da se nasao neko da slika bas u momentu havarije, to moze da pobudi sumnju? Jedino ako je slika izvucena sa video snimka, ako imaju video nadzor...
Silosi se moraju puniti i prazniti sa sredine, zbog jednakog opterecenja na zidove silosa.

Kako to da se nasao neko da slika bas u momentu havarije, to moze da pobudi sumnju? Jedino ako je slika izvucena sa video snimka, ako imaju video nadzor...
Silosi se moraju puniti i prazniti sa sredine, zbog jednakog opterecenja na zidove silosa.

Moralo je se cuti pucanje srafova ili nekakva druga buka koja bi ukazala da nesto nije u redu. Tu je se neko vec nasao i zabelezio to. Mozda bas neko od radnika. A mozda je kao sto si rekao slika izvucena sa snimka.

- - - - - - - - - -

Evo i jos nekih urusavanja silosa.

https://www.google.rs/search?q=Grai...P9ygPT9oKgBA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1440&bih=777

Kod nas je pre dva meseca tako nastradao covek koji je radio u Gebi silosu. Zatrpao ga suncokret , kada su ga izvadili bio je jos pri svesti ,ali je nakon par minuta preminuo.

gde ima da se kupi pneumatski transporter tj.duvaljka?Kakva su vasa iskustva koji motor,koji precnik cevi?Unapred hvala na pomoci.Kako se krecu cene.

Ne treba ulaziti u silos nikako , jako mnogo ljudi je nastradalo tako . Nekad sam negdje pročito crnu rang listu tragedija u poljoprivredi gdje je na 1. mjestu silos , na drugom kardan pa onda prevrtanje traktora itd

Nazad
Vrh