Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne sporim Vaša iskustva ali zašto JUS(SRPS) odredjuje vlagu za čuvanje 14% i na toliko ga suše i silosi.
Koje su dimenzije skladišta u koji ste lagerovali kukuruz?Iz mog iskustva,a lagerujem kukuruz iskljucivo u zrnu vec desetak godina nikako preko 15% vlage.To je neki maksimum ako hocete da ga sacuvate bez problema,inace u prolece cete ssamo imati muku.
Koje su dimenzije skladišta u koji ste lagerovali kukuruz?
Nema uticaj zato što između ploče i plafona postoji prostor od nekih 40cm koji služi za uvlačenje vazduha za ventilaciju,tako da nema nikakvog grejanja ploče.To tovilište ima veliki uticaj, povećava i temperaturu i vlagu.
do sada nisam imao tih problema.jel nece misevi i pacovi da progrizu ove dzambo vrece?
punim ih duvaljkom,sto je sporiji nacin.dogodine cu uzeti viljuskar i na spiralu.onda bih praznio prikolicu sa istovarom u vrece za oko 40min..kako ih punis.
kao sto sam rekao nemam tih problema,ostatak od 60 vreca mi je na placu preko puta moje kuce na sred dvorista.nikada nisam imao ni jednu vrecu pocepanu...sve vrece redjam na palete..Meni je padalo na pamet tako da skladištim ali sam se plašio baš zbog pacova,kod mene prave haos na džakovima gde god da ih stavim,sve trujem imam kerove I mačke sam nabavio ali ne popuštaju.
Gde nabavljaš vreće I po kojoj ceni ja sam sada malo tražio ali su uglavnom pakovane po 50 kom.Što mi je puno za probu.punim ih duvaljkom,sto je sporiji nacin.dogodine cu uzeti viljuskar i na spiralu.onda bih praznio prikolicu sa istovarom u vrece za oko 40min..
- - - - - - - - - -
kao sto sam rekao nemam tih problema,ostatak od 60 vreca mi je na placu preko puta moje kuce na sred dvorista.nikada nisam imao ni jednu vrecu pocepanu...sve vrece redjam na palete..
Ima raznih dimenzija 5x6, 6x6 debljina 3m, u cardaku je sirina 2 visina 2,3 i ovde sam naj duze drzao, kukuruz iznet u septembru znaci godinu dana, obloga obicni plasticki komarnici. ispod obori sa svinjama i nema diplih plafona i ventilacije.Kolike su dimenzije skladišta,i dokle može tako da stoji?
Kod mene je čardak dužine 15m. širine 2,5m. i visine 2 m. pa se lomim da li da ga lageruje sa 16%vlage.
p.s čardak je obložen šperpločom.
verovatno u sebi imaju neki repelent poput kvalitetnog sisal veziva pisem iz iskustva sa balama soje koje su bile u skladistu desetak godina izbusene sa svih strana a ni jedan kanap pregrizenjel nece misevi i pacovi da progrizu ove dzambo vrece?