Skladištenje zrnaste robe

montoya
verovao ti meni ili ne doneo ih iz CH,za dva dana sam ih razmontirao,dve kante srafova,a Svajcarac nije verovao da cu ih ja upotrebljavati,jer njemu je to vec smetalo i hteo je da ih isece za otpad :osmeh:

bice tri silosa,dva sa strane bice visoki 4,2m a srednji 6,4m sva tri su precnika 2,7m i ukupnog kapaciteta 100tona.

Po ovim podacima tesko ce stati 100t u njih, ali u zetvi ces videti.
Povrsina ti je 1,35 x 1,35 = 1,82 x 3,14 = 5,72 m2.
Ukupna visina 4,2+4,2+6,4 = 14,8 m x 5,72 m2 = 84,68 m3.
Neki prosecni hektolitar psenice je oko 80, znaci 84,68 x 0,8 = 67,7 tona.

Sve u svemu lepo odradjen posao, svaka cast.Najveci deo nas bi voleli da imamo nesto slicno u dvoristu.:ppozdrav:

Da li neko zna koliko vremena treba betonu da se prosusi da bi se na njega mogao sipati kukuruz? makar orijentaciono..

Po ovim podacima tesko ce stati 100t u njih, ali u zetvi ces videti.
Povrsina ti je 1,35 x 1,35 = 1,82 x 3,14 = 5,72 m2.
Ukupna visina 4,2+4,2+6,4 = 14,8 m x 5,72 m2 = 84,68 m3.
Neki prosecni hektolitar psenice je oko 80, znaci 84,68 x 0,8 = 67,7 tona.

Прво погреших у прорачуну, али после се исправих. Као што рече дорби, односно рачуница. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Da li neko zna koliko vremena treba betonu da se prosusi da bi se na njega mogao sipati kukuruz? makar orijentaciono..
Ako misliš zbog jačine a radi se o podnom skladišto možeš za par dana stim da je podloga nabijena .Ako misliš zbog vlage ,beton 20-ak dana ispušta vodu iz sebe ,kako kažu majstori ,RADI.

Hvala Spasoje, zbog vlage sam mislio prvenstveno jer ja sam cuo od nekih ljudi 15stak dana al mi se to ucinilo malo..

Ptanje ako neko zna ili je radio(dr.gruja)Kada se stavlja kondor po špar betonu kao izolacija u podnom skladištu jel treba da se na neki način lepi grejanjem ili kako već ili se može samo postaviti pa preko njega beton?:sta:

Ptanje ako neko zna ili je radio(dr.gruja)Kada se stavlja kondor po špar betonu kao izolacija u podnom skladištu jel treba da se na neki način lepi grejanjem ili kako već ili se može samo postaviti pa preko njega beton?:sta:
Ja sam postavljao kondor na beton pa sam preklopio nekih 10cm i zagrejao malo spojeve brenerom i to je to...

Kondor se obavezno mora lepiti sa betonom brenerom.Znaci zalepis jedan kraj i odmotavas dok brenerom otapas malo kondora,Ne mora svuda da se otopi nego malo samo i odmotavas dalje i nagazujes taj deo da se masa koja se otopila razlije.Na kraju spremi noz stari,ugrej ga i odseci i to spoj sa kondorom ispod zida.

dsc00376.jpg

Lepljen je brenerom!

Hvala Grujo:ppozdrav:Ove kiše preterale pa došlo do prekida radova,da je bar bio urađen tamon pa bi bilo i neke koristi ovako bazen::samo bes::juče sam motirao pumpu da izbacim nešto vode napolje da se evantualno u utorak može nastaviti sa pripremom za betonažu.

Nazad
Vrh