Skladištenje zrnaste robe

Ne ,nego da su nezgodni za manipulaciju navodno zbog velike snage i velikog kapaciteta-.

ma nije tako ja imam i kad staviš ciklon na kraj ne praši puno

- - - - - - - - - -

35ba71u.jpg
28lqs0m.jpg

Tvoj radi na par kilovata a ovaj sa slike mislim da je snaga potrebna za rad 30 KW,tvoj je klasičan duvač ako se ne varam a ovaj radi na principu usisivača.
Ovako nešto
Su
Cena sitnica 7500 eura +PDV
Super je on za velike sisteme ali za gazdinstva:sta: no sve je stvar izbora.

@ Pakin

Dali si nekada probao da uduvavas zitarice sa postavljenim cevima vertikalno odmah na izlazu iz duvaljke?
Bez tih par metara horizontale.
Koliko je kw motor i ima li kapacitet da tako radi?
Meni treba da duva na visinu od nekih 5 metara bez ''zaleta po zemlji''.

Mi smo ga kupili pre nekih 15-ak godina isto ovako bez motora.Namestili smo mu pogon na kardan jer smo drzali robu u nekim magacinima gde nije bilo struje da bi toliki motor radio.Znam da nam je jednom prilikom tranzit izduva bio nekih 15m po zemlji pa 4m na tavan i jos nekih 7-8m u tavanu.Najcesce ga je terala rakovica 65 i kada mu otvoris protok do maksimuma nije joj bilo svejedno,no kada je 577 bio na kardanu to je bilo ludilo od protoka.Kompresor smo bili izremontovali i u jako dobrom je stanju.
Odgovor za Janosa:moze komotno iz ustave da ide cev na gore.

@ Pakin

Dali si nekada probao da uduvavas zitarice sa postavljenim cevima vertikalno odmah na izlazu iz duvaljke?
Bez tih par metara horizontale.
Koliko je kw motor i ima li kapacitet da tako radi?
Meni treba da duva na visinu od nekih 5 metara bez ''zaleta po zemlji''.
bez problema tera kako hoćeš 5 kw je i tera ko mutav na tavan u silos prikopčam ga na dno silosa i propirim žitarice u njemu hladim stoku preko ljeta stvarno dobra stvar

- - - - - - - - - -

terao sam kroz 20 m cijevi i tera isto kao i kroz 5

Ja pravim nesto slicno kao na silosima za kipovanje, samo bez platforme.
Sa duvaljkom planiram da guram na tavane zitarice.
Znaci samo kipujem prikolice u jamu, iz koje se uliva u duvaljku.
Hvala puno :ppozdrav:

Imamo supu u kojoj se drzala slama i sada posto nemamo vise potrebe za velikom kolicinom iste, planiramo da za pocetak jedan deo od nekih 25m2 izbetoniramo i da tu skladistimo ako Bog da visak kukuruza, zamislili smo da betonska ploca bude od 15cm stim da prvo ide beton od 2-3cm pa preko njega kondor i onda preko toga jos nekih 13cm betona pa me interesuje da li je dovoljna mrezasta armatura 8.? I da podlogu smo prvo malo izgazili traktorom pa smo nasuli malo sljunka i to izravnali pa pokvasili i jos jednom presli traktorom pa se pitam da li je to dovoljno nabijeno? Ne planiram da tu uterujem neke teske masine kao sto su sleperi ili nesto slicno..

Nemoj puno sljunka stavljati,sto deblje teze se sabija po svojoj obloj prirodi,zrnca samo zvacu jedno od drugo.Najbolje mesani tucanik al to tesko da nadjes u zrenjaninu,on se odlicno sabija.Najbolje ti je sabi dobro zemlju ispod,pa sljunka tanko koliko da beton ne padne na zemlju i time si ga sacuvao od kiselosti zemlje.Kad naspes tanko sljunka povaljaj opet da se kolko tolko utisne u zemlju.Betona ne moras 15,dovoljno ti je 12 sa mrezom Q188 tj sesticom a mozes i 10 ako ces stavljati 8 mrezu ali ona je dosta skuplja.Kondor obicno ide na kraju betona pa preko njega ravnajuci sloj od peska,mada ti on ne moze izdrzati veca opterecenja tako da uradi par cm betona pa kondor pa ostatak betona.Pazi armatura ti mora biti u donjoj zoni 2-3cm od dna.

Bokce84 hvala na savetima, evo par slika dokle smo stigli izlili smo temelj za zid do komsije i beton debljine 3cm pa smo preko njega stavili kondor i armaturnu mrezu i ako Bog da za par dana ce biti betoniranje

Lepo izgleda,samo tako nastavi a kondor prelepi i po temeljnom zidu pre zidanja i povezi ga sa kondor na podu.

u ove tri rupe su usalovani limeni konusi,njih sam pravio nisam dobio uz silose. tako da ce svo zito slivati se na srednju tacku u kojoj ce biti puzni transporter. a duvaljkom cu puniti silose

Nazad
Vrh