Skladištenje zrnaste robe

Poenta je napuniti ga do crepa, da nemoze da "nabija kisa/sneg, to sto se kvarilo pre ce biti da je ulanza vlaga bila malo veca.A taj sa 16,5 u junu julu,ipak bi trebao malo po mirisu da se primeti.

U cardak 60 tona i podno skladiste 70 tona, nemora da se puni do crepa ja sam stavio najlon na letve od kukuruza do greda da nemoze da naveje sneg ili kisa... Ima i slika cardaka u ovoj temi ali neznam stranicu koja je...

Čardak mora biti dobro zadihtovan da nebi vukao spoljnu vlagu, ovako kako izgleda kod Dragana može da stoji možda do marta ali ga treba kontrolisati pošto čardak nije zatvorio skroz ako ja dobro vidim.

Evo i mog transportera,danas zavrseno za kukuruzom pa aj da slikam inace ima 9m i fi 200.

faaoec.jpg

U ambar stalo 19 lanaca kukuruza ,prosek je izmedju 2000 i 2500 kg po lancu
2i93saw.jpg

2iiag07.jpg

U cardak 60 tona i podno skladiste 70 tona, nemora da se puni do crepa ja sam stavio najlon na letve od kukuruza do greda da nemoze da naveje sneg ili kisa... Ima i slika cardaka u ovoj temi ali neznam stranicu koja je...
e pa tako se kolega odmah napise a ne ja sam stavio 130 tona i nije nista bilo,zasto obmanjujete ljude da moze tako da bude otvoreno a posle dodate najlone limove i ostalo.moj prvi post je bio "ako ovako ostane"

Kakve veze ima da li sam stavio 130t ili 60t, toliko je stalo u cardaku da je stalo vise stavlja bi jos a najlon sam stavio samo iznad kukuruza nekih 40cm...

vlado dal moze da se skine usipni kos pa da sluzi kao usisivac ugomilu kad ga gurnes?
i ne vidim rucicu za regulaciju protoka, mozda tom nije potrebno?

da sam se ja pitao ja bi napunio do greda, ambar je kvalitetne izrade i nebi mu smetalo, al neko je smatrao za prvi put da je dovoljno...
ovako je stalo oko 30t 10x2,4x1,7m
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Pa sta ce ta rucica na transporteru ?pa regulacija protoka se vrsi na siberu od priklice,koliko se otvori toliko ce vuci,ako ne moze da odvuce samo se zatvori malo na prikolici.Kod mene je zavaren usipni kos,ali ako bude trebao da sa njim izvlacim od nekud to cu da mu odsecem

Brzi su i ovi elevatori pogotovo ako su dosta položeni.
2zzj9ea.jpg
347upea.jpg
+ Povišice od lamperije sa strane da zrno ne ispada i onda je pun kapacitet.E sad neznam dali bi mogao puknuti lanac.:sta:

ma kakav lanac nece puknit ja sam tako koristijo za psenicu utovar u kamijon sigurni 5-6.god nikad nisam imo problema sa lancem

spasoje super tehnika, ja sam isto tako tovario, letve sa strane zbog veceg kapaciteta, al mi je bio problem tovariti vislja vozila (kade) i nemoze u cardak da nosi, cak sam nesto kontao da ga zatvorim odozgo sa limom, stavim motor od komusaljke 2,2kw i da nosi u visljoj elevaciji, e mozda bi tada pukao lanac!!! al nisam stigao, jel je stigao transporter.
a bas sam imao zelju to da isprobam, jel nisam vide to da je iko uradio, moda bi izmislio toplu vodu :)))

to jes da je tesko motoru ja sam pazijo na motor jer mi se grijo dok nije otiso u komsiluk tamo je i pregorijo pa sam stavijo od 3.kw trofazni

Gledao sam lance u silosima koji nose vertikalno .E sad možda su oni jači od ovih???.

Nazad
Vrh