Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

ddragane,nema šta ne mož' ima samo k'o ne mož'..... Btw nije ista cena. 1100 sa ugradnjom ili 1200 bez ugradnje.

jbrtka,slazem se sa tobom da to sve moze da se odradi,ali trazi dosta vise vremena i komplikovanije je,a mislim da ti nije neki problem da slican sistem ubacis kod tebe.Kod tebe mi se vise svidja sto u kompletu ide disk se 3 noza,a Hajagos za zmaja preporucuje 2,a ako hoces sa 3 to je jos +25E.

J.Brtka ja sam kupovao šestougaonu osovinu 3 metra,nova 1.500 dinara.Što se tiče vađenja osovine na otkidačkim valjcima i privodnim lancima posao da rodiš mečku ali može da se izbije uz malo tehnike.

@dragane moze da se odradi,ali ove zmajeve zupcanike ima svuda,pa zato ih stavljam,u planu su i takva kucista ali ne jos...
@Maticu ima verovatno u Mersteelu,ja uzimam u metal centru u Vojki tamo je oko 2500 Č.1531.5

Tarup je kao na rotacionoj kosacici sa rotacionim tanjirima a pogon se uzme direktno sa hedera odnosno sa pogona lanca na kljunu.

drugari jesenas kad su mi drugi put propali lezajevi u 3 kucistu na zupcaniku sto prolazi sestougaona osovina brusio sam tu gnjecavu smesu sto se uhvatila da mi je preselo i nije htela da izadje napolje. zakacio sam za rusa obmotali kais i na cimanje uscupali napolje. muke nedaj boze a kum ddragan je gledao i nije verovao da se tako vadi. sto se tice toga nisam zadovoljan jer kad sam sklapao ocistim je na belo namazem i vratim ali kiiselina iskoristi i jos gore napravi. sa ddraganom sam gledao na vasaru tu od Hajagosa i svidja mi se. jer je veza sa llancanim spojkama i ako te vec kvar primora da se patis nemoras i sa kvarenjem da imas muke. ovom prilikom nisam niikoga hteo da uvredim vec sam realno kazo kako jeste.:ppozdrav:

Juče stiglo na remont.Sečka sa adaptera za kukuruz:
13052012003.jpg

13052012004.jpg

Do sada sam menjao ležajeve na jednom reduktoru, a koliko je hektara uradio to stvarno nisam upoznat jedino mogu reći da je to sa kombajna John Deere 1065 i da je adapter za kukuruz od neke firme iz Francuske.

Pitam da otprilike znam sta me ceka. Na mom Zmaju je ugradjena roto secka al je sa 2 noza i u 2 godine rada odnosno oko 120 kj. nozevi su jos dobri s tim da su mozda malo tupi.

Tupi :haha:, pa kod mene je Huđikove zatupio do debljine noža za odrađenih 30-50 kj, dok nisam dodatno zakalio ivicu sečiva, sad ih oštrim na svakih 50-tak kj, i stalno su relativno oštri, ali se zato krnje, tako da jedna strana noža odradi oko 200 kj na petorednom adapteru, i to je to.
Što se tiče kućišta, na mom adapteru sam promenio nove semeringe, zamenio ulje, i na par njih dotegao konusnovaljkaste ležajeve. Nema tu šta da se kvari, ako je dobro odrađeno.

Napravite noževe od gibnjeva.Odnesete ih na raspuštanje,kalenje i ostalo.350 k.j urađeno sa njima nisu se ni ogrebali a kamo li izlizali.

Pa ovi Huđikovi, su napravljeni od ugljeničnog čelika za kaljenje, i zakaljeni, ali nisu dorasli ovom tarupu. Za sledeće sam se već dogovorio, da mi napravi samooštreće, pa ćemo videti. Originalni su bili kovani, pa je sam oblik sečiva drugačiji (istanjen), a i bolje su okaljeni. Originalni noževi na Claasu su takođe ojačani na sečivu.
Pa šta bi majstori radili, kada bi noževi trajali dugo :haha:.

---------- Poruka napisana u 21:14 ---------- Prethodna poruka je at 21:11 ----------

Sečka, koja je pozadi, trpi mnogo manje od sečke napred, koja više usitni masu, samim tim se i noževi više troše.

img2155.jpg
[/IMG]
img2153.jpg
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 21:18 ---------- Prethodna poruka je at 21:17 ----------

img2152.jpg
[/IMG]
img2151.jpg
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 21:19 ---------- Prethodna poruka je at 21:18 ----------

img2152.jpg
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 21:21 ---------- Prethodna poruka je at 21:19 ----------

Danas nas clan JBRTKA postavio secku na mom hederu....

---------- Poruka napisana u 21:24 ---------- Prethodna poruka je at 21:21 ----------

img2150.jpg
[/IMG]
img2144.jpg
[/IMG]
img2142.jpg
[/IMG]
img2141.jpg
[/IMG]

Nazad
Vrh