Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

pozdrav na koji nacin radi scka na dvorednom vucnom beracu BERKO i jeli pogon na remen kais ili lanac gde se nalazi secka mene interesue u kom je polozaju ovisno na odkidacke valjke :ppozdrav:

Radit ce dobro ako su ti tri noza mnogo bolje radi od dva ja cu sebi na zmaja da ugradim ovako gledo sam na zmaju ovaj princip lijepo odradjuje poso

gledao sam ove snimke ,,hvala ti samo mene interesuje kako sece ???? sve vas ovo pitam posto sam ja na ovakav nacin postavijo na BURGONA mada odkidacki valjci su drukciji ali mislim da bi trebo da zadovoljava sa kvalitetom rada POZ:ppozdrav:

Seče dobro,samo što noževi kod Berka nisu u istoj ravni,kao kod ovih sečki koje vi ugrađujete.Ne znam da li si primetio na snimku.Sad koliko to znači,ne znam jer nisam imao prilike da vidim,Noževi na Berka su duži,to znam.

KUKULELE ata mi rece hahaa ,,salim se pa ja cu ubrzo da uslikam svoj komb i pokazacu vam gde se tacno nalazi ,,ugl inje tamo gde budu oni klasicni tarupi ,,bicu iskren MATIC nas clan nam je oso duzan za slike koje je reko postaviti a vezane su za burgona i roto secku na njemu ..

Jel neko ubacivao tarup od coveka iz Ade(neznam kako se zove,prosed,ima bradicu).Jedan drugar je sad kupio,i deluju mi odlicno,mislim da je rekao da je preslikavao orosov sistem secke.300 eura je po vrsti bez ugradnje ali mi se cini dosta kvalitetno.

J.Brtka tako je.Na 5 strani su slike moje roto sečke na Bourgoinu.Boka potražite i prelistajte malo nemojte sve na gotovo da tražite.
ddragane ako ne grešim to je od Hajagoša iz Ade sečka.Mislim da je ima naš član Žarkovmali kod sebe na adapteru.

kiraj;E bas te secke kao kod vas na adapteru.Po meni ogromna prednost na njima je sto nema sestougaone osovine nego dupli lanac ih spaja.Kako ste zadovoljni sa njima?

Mnogo se lakse i BRZE ovaj sistem rasklapa u slucaju nekog kvara u sred sezone kad nema bas puno vremena za gubljenje,mada ja da sam na tvom mestu nebi ubacivao iscela sestougaonu nego bi pravio spojke kao na adapteru na sestougaonim osovinama.nadam se da razumes na sta mislim?

Pa desicese mozda ne prve ili druge godine ali trece kad trebas sestougaonu da vadis napolje a ona od kiseline od kukuruzovine zardjala mecku da rodis.I opet pitanje da li ce moci u komadu da izadje.

Pa te spojnice nije problem da se ubace,to je dodatnih 10e po spojnici...
A osovina ako ne ide napolje,lepo je poseces brusilicom,pa stavis novu koja kosta 25e/3metra,a to je manje nego što kostaju lezajevi za jedno kuciste.

ddragane a kako onda izvaditi istu tu osovinu koja pokrece otkidacke valjke a nije vadjena po 10-ak i vise godina? I na veoma maloj udaljenosti je od ove od tarupa..... Bez alata prakse i znanja ce svaka biti problem.....

Ocigledno da niste vadili tu osovinu na tarupu kad tako pisete.Osovina od otkidackih valjaka nema direktnog dodira sa vlagom i kolko tolko je zasticena,a osovina od tarupa je non stop u tom otpadu od kukuruzovine.E sad ako je vama lakse da bude komplikovano nego prosto a po istoj ceni tu onda nesto ne stima.

Nazad
Vrh