Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Drug mi je imo kod 171 roto sečku na zmajevom adateru videlo se da ne valja on je sa 171 vozio 1om i kupio neki oroš polovni i malo ga on prepravio i kaže da radi ko doksa međutim ja mu nisam verovao al ipak kum kod svog JD-a ima adapter od 142 i kaže on da mora da ga proda inače neće moći da kosi kako treb baca jer mora da vozi sporo

Od druga ne znam nije mi reko ali kod kod kuma je neka firma iz šajkaša njegov JD 965 ista klasa kao i 171 samo što nema prebubanj mora on da proda i da kupi neki oroš

Najverovatnije ima manje obrtaja na secki pa zato ne radi,mene pre 4-5 dana zvao covek íz bavanista,ima klasa i isto mu je neko radio i sporo se okrece.kaze kad ga ubrza na pun gas hoce adapter da mu se raspadne kolko trese.znaci ima debalans a kaze da ni jedan noz nije ostecen niti fali jedan sraf na diskovima.mislim da clanovi iz bavnista znaju ovog coveka pa mogu da to potvrde.

Kako se zove,ili koji je klas u pitanju,posto ih ima mnogo.Kad budes dolazio kod njega,da se cujemo da dodjes do mene.Meni treba za 4 redni zmajev adapter.

Si dobio PP?Djura se zove ovaj drugi ili Miki to mu je sin a i Mikijev je br.tel.sto si mi poslao.

Matic džabe na papiru je dokazano da je 171 veći kad on je tero 2 sa varijatorom na minimum a drug s njim na maksimum i lepo seče i sitni on zauzvrat mora da vozi sporije da bi sve seko i sitnio kao treba tom jD je adapter PREMALI i ima dovoljno obrtaja kao drugo obrtaji kod tog JD-a nisu problem mečkin motor od 130ks bez turbine je u njemu i može još obrtaja da mu da ako hoće al probao je to al se video neuspeh jer su dva kućišta malčice istopila

Malo mi pojasnite jer ne razumem ko je sta terao(vozio)?Napisali ste s`brda s`dola.Malo slikovitije opisite i dobicete sve odgovore na postavljena pitanja.

Zmaj 171 sa oroševim adapterom a JD 965 sa adapterom od 142 kvarovi su većina od napisanog kod zmajevog adaptera od 142 a kumov JD je išo sa 2 sa varijatorom na minimum i moralo se brže da ne bi bacao zrna al sečka mu nije to dopustila dva kućišta su mu se istopila zbog toga što je tero brže nego što može zmajev adapter da izdrži da ne bi bacao zrna.A drug mi vozi sa pola varijatora 2 brzina sa oroševim adapterom zmaj 171 i ide bez muke pre toga koristio je zmajev adapter i nije išlo isto tako kao kod kuma kad je su mu otišla kućišta al nije bacao zrna samo što je morao da tera prvom.
Znači štos je u tome što nisu obrtaji u pitanju nego adapteri kum je to uvideo da obrtaji nisu problem jer kad bi on dao pun gaz onda bi delovi izleteli iz kombajna u pitanju je brzina koja se ne može dostići sa zmajevim adapterima naročito kod 170,171,190,191 to su prejaki kombajni za te adaptere a kod 142 radni učinak je oko 1-2 KJ manje sa sečkom od onoga bez nje na 142 vredi staviti al na ta 4 da vam nije palo na pamet ako imate zmajev adapter

Ta 4 gore pomenuta Zmajeva kombajna nose adaptere nove generacije koji su konstrukcijski namenjani samo za njih i nisu ni priblizno slicni adapterima od 142-ke.

Zmaj 171 sa oroševim adapterom a JD 965 sa adapterom od 142 kvarovi su većina od napisanog kod zmajevog adaptera od 142 a kumov JD je išo sa 2 sa varijatorom na minimum i moralo se brže da ne bi bacao zrna al sečka mu nije to dopustila dva kućišta su mu se istopila zbog toga što je tero brže nego što može zmajev adapter da izdrži da ne bi bacao zrna.A drug mi vozi sa pola varijatora 2 brzina sa oroševim adapterom zmaj 171 i ide bez muke pre toga koristio je zmajev adapter i nije išlo isto tako kao kod kuma kad je su mu otišla kućišta al nije bacao zrna samo što je morao da tera prvom.
Znači štos je u tome što nisu obrtaji u pitanju nego adapteri kum je to uvideo da obrtaji nisu problem jer kad bi on dao pun gaz onda bi delovi izleteli iz kombajna u pitanju je brzina koja se ne može dostići sa zmajevim adapterima naročito kod 170,171,190,191 to su prejaki kombajni za te adaptere a kod 142 radni učinak je oko 1-2 KJ manje sa sečkom od onoga bez nje na 142 vredi staviti al na ta 4 da vam nije palo na pamet ako imate zmajev adapter
ja sam ugradio secku na jedan 171 u vlajkovac na stari tip sestorednog adaptera i uopste nije covek spominjao manju brzinu to moze i clan dejan 77 da potvrdi a ima i ovde u padini jedan 171 od clana janki padina oni su sami stavili secku i rade bez problema.

Ta 4 gore pomenuta Zmajeva kombajna nose adaptere nove generacije koji su konstrukcijski namenjani samo za njih i nisu ni priblizno slicni adapterima od 142-ke.
Ne da se slažem sa ovim već 101% potvrđujem tačnost ovih podataka ovi noviji tipovi su mnogo brži u radnom stanju i nemaju nikakvih problema, a kućišta da se tope nerazumem zašto odnosno razumem pa zar to nije očigledno da prilikom postavljanja nešto nije kako treba stavljeno koje tu treba da su sile da bi se tako nešto dogodilo koja su to kućišta u pitanju možda sam propustio post.

kućišta da se tope nerazumem zašto odnosno razumem pa zar to nije očigledno da prilikom postavljanja nešto nije kako treba stavljeno koje tu treba da su sile da bi se tako nešto dogodilo koja su to kućišta u pitanju možda sam propustio post.[/QUOTE] meni ovaj covek iz bavanista rekao da su tamo ugradjena gusana kucista otkidackih valjaka mada njemu tresu adapter a pretpostavljam da su i ovde ista takva,mada ni to nema veze kakva su kucista,vec kako je uradjeno kuciste diska i dísk na koji idu nozevi.

Pa kad mu trese adapter tu se zna komplet remont, a za kućišta se neslažem da je svejedno koja su u pitanju jer kućišta od odkidačkih valjaka nemogu se porediti sa potpuno zatvorenim gde se zupčanici kupaju u ulju nisam ih montorao još ? ali sam u radu video obe varijante.

Ok jesu bolja ta zatvorena,to niko ne spori,ali i ta od otkidackih valjaka nisu losa i mnogi imaju takve secke ugradjene i rade im dobro,a to sto sam napisao da trese mislim da ne treba remont jer su najverovatnije diskovi lose izbuseni i imaju debalans,posto trese samo kada se secka ubrza,a ne ceo adapter.

Nazad
Vrh