Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Lanac nemojte španovati jako i biće manje problema ,neka landara.

mogu li da dobijem broj majstora koji rade te sečke na zmaju
mogu svi i taj goran i taj iz ade ili bilo ko drugi
hvala

Deni.Razjebaće ona i tu limenu zaštitu ako je tanak lim.Jel sada ideš brže nego sa klasičnim tarupom.

Ako može bez upotrebe psovki

Zoran0230@
Debljina lima 2mm krajeve savijene trebalo bi biti dovojno jaka, ova serija kombajna-berača fabrički nije imala tarupa,... pa nemam pojma dal ide brže ili sporije, ono što znam da ovu sečku lakše terati nego klasične tarupe sa L noževima...

steve73@
Jel ti nama deliš svoja iskustva?

gogi666@
nemam ni nameru da sejem pšenicu, što se tiče oranja Kuhn će odraditi posao,...bez problema

Inaće i danas brali ceo dan na 27 stepeni, sve suv ko barut..., a sečka se okreće-okreće
P.S,: zamolio bi one kolege koje su ove godine montirali roto-sečku da prenesu nam svoja iskustva...

Ove godine smo ugrađivali rotosečke ,prvi utisci su dobri,nisam rekao odlični pošto nismo mnogo radili.U prohodima kroz kukuruz za branje sečka je brijala .U pitanju su bili ZP hibridi,dosta visoki i sa zelenkastim stablom.
U dekalbu koji je dosta niži i gust ima propusta.Na mestima ima stabljika visine 40-50 cm koje su bez klipa i lista a nisu odsečene.To se dešava i kad se vozi sporije.Visina rezanja je na oko15 cm.Ne mogu da shvatim kako ostane ne dirnut . :sta:Ponaša se kao opruga, izdigne se posle prolaska kombajna.
Uzrok propusta sam počeo da tražim u odkidačkim pločama .Kod predhodnog vlasnika odkidačke ploče su bile naštelovane paralelno te stabljika ne bude do kraja provučena kroz valjke .Sada sam 2 sekcije naštelovao po zmajevom uputstvu a 2 su ostale po starom.Za dva dana ćemo nešto kombajnirati pa ćemo videti da li je tu problem.
Evo kako to izgleda

Mi smo naručili kod Marinka u Zrenjaninu trebao da donese još oko 15. septembra mi već završili kukuruz a od tarupa ništa ni dan danas bilo kad zovemo uvek nešto izmisli ali ovo mu je reklama za propast.

Koje su ovo serije kombajna sto beru u klipu? Jel su to fabricki ili prepravljani? Posto ja nisam video nijedan fabricki u mom kraju pa zbog toga pitam, a cuo sam da ih ima. Kako beru i jel mogu da se nadju negde?

To su fabrički proizvedeni kombajni.Pravili su se Zmaj 240,241 i 242 svi su bili 4-redni mada sam viđao i neke sa 6-rednim adapterom.Kako rade ne znam a ima po oglasima da se nađe po neki.

Hvala Maticu na informacijama, ja sam moraoda pitam, jer ih nisam vidjao ovde kod mene. Koliko vidim na adapteru otkidacki valjci i sve ostalo je isto kao na jednorednim i dvorednim beracima, verovatno i komusacki sto je isti, tako da ne verujem da lose rade

Nazad
Vrh