Sitnilice biljnih ostataka za adaptere na kombajnima(opšta tema).

Odg: Tarup na uređaju za kukuruz za ZMAJ kombajne

Deni je napisao(la):
danas mi stigla roto-sečka...

Svaka čast na kupovini kupio si najbolju sečku koje se trenutno nalaze na tržištu i videćeš da nisi uzalud dao pare, ali ima jedan mali problem koji još uvek nije Janoš otklonio a zvaću ga koliko već sutra da u kompletu što daje da nedaje više među osovine sa dva lančanika ovako kako je na slici već je mnogo bolje rešenje da je šestougaona osovina umesto cevi tako da se može prilagoditi bilo kom adapteru jer se može pojaviti da negde treba duža ili kraća osovina a to se može regulisati samo sa šestougaonom osovinom. Sa majstorom sam razgovarao o tome i rekao je da je to dobra ideja i rekao sam mu da koriguje cenu zbog toga- tako da ko bude tražio od njega da traži to novo rešenje ako se slaže samnom.

Ne razumem bas ovo oko sestougaone osovine...

dicki je napisao(la):
Ne razumem bas ovo oko sestougaone osovine...
Ovako vidi u čemu je poenta šestougaone osovine, sada kako vidiš lančanici su zavareni za osovinu-cev i prilikom postavljanja kućišta može doći do malih odstupanja od kućišta do kućišta i sa ovim rešenjem dolazi do problema postavljanja osovine-lančanika, a posebno lančanici i šestougaona osovina dopuštaju te tolerancije.

Ja treba da skoknem po sečke a neznam šta sam poručio da li ovako ili sa šestaugaonom .Verovatno ovakve.

Ponovo detaljnije objasni :sta: ako je osovina sestougla STA je cini podesavajucom?

dicki je napisao(la):
Ponovo detaljnije objasni :sta: ako je osovina sestougla STA je cini podesavajucom?
Jedno prosto pitanje dali možeš da pomeriš lančanik na ovakvoj osovini sa slike gore koji je ZAVAREN.

@GANGA

hvala za info, ::svaka cast:: te međuosovine će biti promenjeni, dogovorio sa majstorom , inače ja tražio da na jednoj strani reduktora pogonsku osovinu ostavi duže,i čep za dolivanje ulja premešta na druga mesta jer mi tako bolje odgovara,....

Razumem sta si zamislio, ali nisi napisao kako realizovati, pa mi je samim tim ne doreceno to sto si zamislio. Kako produzavati vratilo? Objasni cime dobiti nekoliko santimetara? Jesi li mislio na jednu ''sestougaonu osovinu'' po kojoj mozes pomerati kucista...

@deni
sta drzi lancanik koji ide na osovinu reduktora da neseta levo desno,jel ima neki seger,nevidim na slici naj bolje,ono sto mene zanima je koliko ce to dugo trajati,nesvidja mi se sistem osovina s kajlom i lancanik,daj Boze da je kvalitet materijala,ako nije ima kajla da oglaba osovinu cas posla
Post je spojen: [time]1296506630[/time]

ja pre mislim da je mislio da šestougaona prolazi skroz kao na okidačkim valjcima tako da nije toliko bitno postaviti razmak kućišta u milimetar...
znam da su ovde neki imali problema i da je pucala šestougla osovina
problem je takođe i pogon između biterske i hederske osovine (na 142-ci)u dobrom i jakom kukuruzu jer hoće kaiš da šlajfuje,jesenas sam gledao jednog dok radi...pa to je muka živa

Kada se ucvrste kucista i eventualno postave odgovarajuce odstojne caure do kucista - nema pomeranja.
Nesto skuplje, ali po meni bolje resenje je mozda pogon preko jednog vratila na pr. sa desne strane na cijoj levoj strani bi bio jos jedan lancanik. Znaci: vratilo celom sirinom adaptera sa lancanicima na krajevima. Sa jedne strane bi dobijala pogon dva kucista, a sa druge dva. :ppozdrav:

danger je napisao(la):
@deni
sta drzi lancanik koji ide na osovinu reduktora da neseta levo desno,jel ima neki seger,nevidim na slici naj bolje,ono sto mene zanima je koliko ce to dugo trajati,nesvidja mi se sistem osovina s kajlom i lancanik,daj Boze da je kvalitet materijala,ako nije ima kajla da oglaba osovinu cas posla
Post je spojen: [time]1296481430[/time]
[hr
verovatno je mislio da se seskant odsece na meru kad zavaris,jer onako ako ti var malo povuce za vreme varenja ili mrdnes gotov si,ili je tesno ili siroko i nemozes ubaciti lanac kao spojku
danger je napisao(la):
@deni
Post je spojen: [time]1296481430[/time]
Bilo bi mnogo jasnije da se u poruci može ponešto i nacrtati ali nema veze pokušaću i ovako da razjasnim kako to funkcioniše. Naime ako je osovina šestougaona mora i lančanik da bude takav kako bi se mogao staviti na osovinu, a lančanik se nepravi bez glave tj izjedina sa produžetkom koji je manjeg prečnika od lančanika i koji ima u sebi urezan navoj M10 koji se uvrće i kontrira sa kontra maticom po konačnom postavljanju kućišta i svega ostalog na uređaju tako da nedolazi do varenja koje je problematično uraditi kako treba.Ovo vam pišem iz ličnog iskustva sa takvim stvarima i verujte mi da sam elektro segeru(varenju) pristupao iz krajnje nužde, a što se tiče kvaliteta Janoš neradi to napamet od bili kog materijala i ako je potrebno nešto i termički uraditi to je i urađeno a do pomeranja i razglabanja osovine ili lančanika nemojte brinuti o tome retko se to dešava a razlog tome je što se između dva lančanika nalazi dupli lanac koji deformacije upija tj eliminiše ih tako da osovine nestradaju, naravno ako su tolerancije ugradnje u granicama normale. Imao sam priliku da vidim na osovini sličnoj ovome je ležaj skoro osstao i bez kuglica i sve se vrtelo a osovine nisu stradale već samo lanac koji spaja dva lančanika.

Kada rokne sestougaona na tarupu to nije problem dignes malo gore heder i pici bez tarupa a kuci posle namestas.Oce da odkine osovinu kada kucista nisu u pravcu tako da rupe na nosacu treba da imaju malo slic pa se osovina ubaci u popustena kucista pa kad ona navuce kucista onda se stezu i nece da odkine jedino bas u nekim slucajevima.To isto vazi i za ove ostale sestougaone osovine.Kada su stegnuta kucista osovina mora da ide rukom kroz njih,e to je znak da je sve na svom mestu. :cao:

MONTOYA je napisao(la):
ja pre mislim da je mislio da šestougaona prolazi skroz kao na okidačkim valjcima tako da nije toliko bitno postaviti razmak kućišta u milimetar...
problem je takođe i pogon između biterske i hederske osovine (na 142-ci)u dobrom i jakom kukuruzu jer hoće kaiš da šlajfuje,jesenas sam gledao jednog dok radi...pa to je muka živa
Bez ljutnje ali još jednom dobro pogledaj sliku pa mi reci gde vidiš rupu na kućištu kroz koju bih gurnuo osovinu kako je zovu dvadesetsedmicu i bez uvrede drugih proizvođača ovo su PRAVA KUĆIŠTA a vi prosudite sami zašto.

SAKULJAN je napisao(la):
Kada rokne sestougaona na tarupu to nije problem dignes malo gore heder i pici bez tarupa a kuci posle namestas.Oce da odkine osovinu kada kucista nisu u pravcu tako da rupe na nosacu treba da imaju malo slic pa se osovina ubaci u popustena kucista pa kad ona navuce kucista onda se stezu i nece da odkine jedino bas u nekim slucajevima.To isto vazi i za ove ostale sestougaone osovine.Kada su stegnuta kucista osovina mora da ide rukom kroz njih,e to je znak da je sve na svom mestu. :cao:
Dobar je to princip sa lancima buplim i lancanicima kod mene na beracu sestorednom ruske proizvodnje svaka vrsta to jest ceo komplet je spojen sa sledecom vrstom isto tako,i ako nesto skidas lako oslobodis tu bateriju.
hsos5i.jpg

samo se nevidi lancanik posto je skinut
Post je spojen: [time]1296483341[/time]
Vidite da lancanik kada se nabaci na osovinu koja viri iz kucista moze da tolerise taj mali zazor ako ga uopste ima seta se po kajli dok ga dupli lanac drzi u kompletu sa cevkom na kojoj je zavaren lancanik,nema tu mnogo odstupanja mozda 5mm
Post je spojen: [time]1296508615[/time]

GANGA je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
Bez ljutnje ali još jednom dobro pogledaj sliku pa mi reci gde vidiš rupu na kućištu kroz koju bih gurnuo osovinu kako je zovu dvadesetsedmicu i bez uvrede drugih proizvođača ovo su PRAVA KUĆIŠTA a vi prosudite sami zašto.
nisi ti razumeo dobro šta sam ja napisao na tvoj komentar o šesougaonoj....
umesto ukrugle osovine da su zubčanici u kućištu urađeni da kroz njih prolazi šesougla....

MONTOYA je napisao(la):
GANGA je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
nisi ti razumeo dobro šta sam ja napisao na tvoj komentar o šesougaonoj....
umesto ukrugle osovine da su zubčanici u kućištu urađeni da kroz njih prolazi šesougla....
Evo i dopune ako ti nisi video ja jesam jer takva kućišta imam i ja kod kuće a ona što osovina prolazi kroz njih nemaju "podmazivanje" i kao takva sigurno nisu dugog veka trajanja, možda si ti to drugačije zamislio ali u ranijim postovima je bilo reči da nepostoji šestougaoni semering koji će sprečiti curenje "ULJA" iz njega.

normalno,samo takav model reduktora moze da bude komplet u ulju,ajde okacite i slike tog poboljsanja @ Deni

druže,kao prvo ti si prvi pomenuo da bi reduktor sa slike trebalo prepraviti...umesto okrugle da bude šestugaona osovina,ja sam se na to samo nadovezao
a za sve postoji rešenje kao i za to,šestougla osovina morala bi prolaziti kroz šestouglu šupljinu osovine zubčanika celom dužinom reduktora....

gde sam to napisao da bude seskant osovina :sta: :sta:
samo sam napisao da se bojim kvaliteta okrugle i kajle kao pogona izmedju lancanika i osovine jer ako nije kvailtet kad pocne lancanik da zvace kajlu kajla osovinu itd.....neki vec garantuju kvalitet a vreme ce pokazati.........kvalitet

Nazad
Vrh