Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tek treba da kupim bogatstvo... Koštaju oko 100 € za crevo od 15m sa priključcima. Opet je jeftinije od alu cevi koje koštaju 65 €+PDV za 6m.Svaka ti cast ako imas 500 metara vatrogasnih creva fi 100 ili 110 (nisam ni znao da postoji taj precnik vatrogasnog creva, mislio sam da su 3 cola najvece) cola jer verujem su one pravo bogatstvo.
Onda je gubitak oko 0,5 bara/100m. Još negde sam čuo da je otprilike tako, ako nema curenja.Mi smo navodnjavali 400+ metara, pritisak na pumpi je bio 7 a na tifonu 5bar.
Isto pumpa 1600l traktorski pogon, tifon fi90 420m
Alumuniumske cevi fi 110 do tifona isle
Zavisi dali je top,kisna rampa, koja dizna na topu, kolike dizne na rampi itd.
Obična vatrogasna creva. Pošto imam dosta parcela gde je kanal na drugom kraju njive, lakše mi je da širim vatrogasna creva nego da ređam cevi jer bi onda morao da uđem prikolicom@zadrugar66, da li su to klasicna vatrogasna creva ili potisna creva gumirana sto uglavnom prodaju prodavci opreme za navodnjavanje?