Sistem pdv-a?

TUTA

Član
Učlanjen(a)
10 Mar 2010
Poruka
79
Lokacija
Prokuplje
Puno hvala svima :D Svasta nesto sam pravio u ekselu,ali mi nikad ovo nije palo na pamet,dok nisam procitao ovde i sinulo mi... Mada nebih bilo na odmet i neko temu da otvorio ekselu jao korisna stvar. da neko podeli znanje ovde s nam
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
20.222
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Prve tabele u ekselu koje svaki seljak treba da ima su za izračun razmaka u sjetvi prema sklopu , za izračun usuška vlage , kubiciranje trupca ,..
 

Philby

Član
Učlanjen(a)
24 Maj 2013
Poruka
1.949
Lokacija
Banja Luka, Republika Srpska
Zgodno je i napraviti tabelu sa rokovima za stvari koje se rade periodično (servis, registracija vozila, vakcinacija životinja, razni hemijski tretmani), podaci se formatiraju kao datum i onda za datu kolonu postavi više uslova da mijenja boje. Ne treba raditi zeleno, i toku godine plavo, narednih 30 dana žuto, isteklo crveno. U jednoj koloni datum kad je rađeno, u drugoj taj datum + pomjeranje od X dana za krajnji rok i slično.
 

mica967

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2010
Poruka
7.328
Lokacija
Golubinci
Pio 14.497,30 + 4.000,00 akontacije poreza na dohodak. Dali ova akontacije se uplaćuje nevezano da li se diže plata ili ne to će odgovoriti neko ko je kompetentan.
 

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
2.892
Lokacija
selo Grgurevci Srem
Do sad sam uplacivao redovan pio i nisam u sastavu pdv ali cu verovatno morati da udjem u pdv pocetkom marta pa se raspitujem na sve strane a sve razlicite odgovore cujem, od knjigovodja jako malo razumem termine i izraze a od drugara u pdv samo kako se mulja i da mora da se mulja na moj odgovor hocu posteno pa nek platim porez svi u glas se izderu da nisam normalan
 

komer

Član
Učlanjen(a)
6 Jan 2014
Poruka
263
Lokacija
Popovaca
Najbolje nazvati poreznu i pitati,jer "rekla-kazala" bi te moglo neželjeno opaliti po džepu.
Svaki knjigovođa ima svoje metode,pa ako imaš kakvog poljoprivrednika koji je u pdvu,pa nek ti kaže tko mu vodi knjige,ako mu ne spominje familiju i svece,vjerovatno je dobar,pa pokušaj kontaktorati njega.
 

talianu

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2009
Poruka
11.883
Lokacija
Lokve-južni Banat
To tumačenj "muljanja" je relativna i ne trebaš se sa tim opterećivati.
Poenta je da prikažeš što manju dobit kako bi ti obaveze bile što manje.Naravno sve je to u zakonskom okviru. Svako gazdimstvo u pdv radi tako ,problem će nastati jednog dana kada se seti neki bankar da kaže " Ajde da vidimo dobit da li možemo da vam odobrimo kredit za traktor ili ne!" Naravno za sad imaju neke svoje kriterujem ne gledaju knjigovodstveno.
Sad će se na ipardu bodovato RPG koje vodi knjigovodstvo ja sumnjam da baš zbog tih stvari...
 
Vrh